Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - torsdag den 8. april

Profilbillede
dato

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Spurvevej, Jyllinge
Kapelvej, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Møllebakken, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Mistænkelig bil – Benediktevej, Ringsted

Kl. 08.35 fik politiet en anmeldelse om, at en bil med måske falske nummerplader holdt på en parkeringsplads på vejen. En lokal patrulje kiggede nærmere på bilen og dens nummerplader, som viste sig at være efterlyste tilbage fra 2012, da de blev afmeldt hos Motorstyrelsen. Ved nærmere efterforskning fandt politiet ud af, at bilens rigtige nummerplader også var blevet afmeldt og afleveret til Motorstyrelsen i 2020, så brugeren af bilen kørte dermed rundt i en uindregistreret og uforsikret bil. I området fandt politiet frem til brugeren, som var en 41-årig kvinde fra Næstved. Hun blev sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med brug af bilen under disse omstændigheder, så hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Bil på afveje – Gislingevej, Hagesholm, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.56 blev ambulancepersonale, en akutlæge, en lægehelikopter og politiet sendt til en mark på Gislingevej, hvor en personbil med en syg person var standset. En 67-årig mand fra Grevinge var under kørsel i en personbil formentlig blevet dårlig, så han mistede kontrollen over bilen, der først standsede ca. 100 meter ude på en mark. Den 67-årige fik fornøden førstehjælp på stedet, men blev af en læge erklæret for afgået ved døden. Politiets undersøgelser tydede på, at sygdom eller ildebefindende hos den 67-årige var årsag til, at han mistede kontrollen over bilen. Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i hændelsen, og pårørende til den 67-årige er underrettet.

Narkobilist med narko og dopingmidler – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 14.03 standsede politiet en personbil på rasteplads Kornerup med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 19-årig mand fra Mørkøv, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen i forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af 0,1 gram amfetamin, og ved den efterfølgende ransagning af bilen fandt politiet et pilleglas med 15 piller indeholdende ulovlige dopingmidler. Sigtelserne mod den 19-årige blev derfor udvidet til at omfatte den ulovlige besiddelse af kokainen og dopingmidler, men han blev løsladt efter udtagelsen af blodprøven i anledning af mistanken om narkokørsel. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Dobbelt færdselsuheld – Bjælkerupvej, Klippinge – Stevns

Kl. 15.38 fik politiet anmeldelse om ikke mindre end to færdselsuheld, der var sket kort tid efter hinanden det samme sted på Bjælkerupvej. Ingen var kommet til skade ved uheldene, hvoraf det første skete, da en 86-årig mand fra Rødvig efter kørsel i nordlig retning i en personbil var standset for at svinge til venstre ind ad en privat indkørsel. En 64-årig kvinde fra Køge opdagede dette for sent under kørsel i en personbil, så hun påkørte den 86-åriges bil bagfra. Dette sammenstød var en tredje, mandlig bilist på 50 år fra Store Heddinge opmærksom på, da han i en personbil også kom kørende i nordlig retning ad Bjælkerupvej. Han standsede på vejen som følge af det netop skete uheld foran ham, men det opdagede en 29-årig kvinde fra Hvidovre for sent. Også hun påkørte derfor den forankørende bilist bagfra, så der også i dette uheld skete materiel skade på implicerede køretøjer. Et bugseringskøretøj fik flyttet de værst medtagne køretøjer, så omkring kl. ca. 17.00 var vejen atter farbar på uheldsstedet.

Mistænkelig adfærd i bil – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.30 kontrollerede politiet tre mænd, der befandt sig i en bil på Ahlgade efter en anmeldelse om, at de måske røg euforiserende stoffer og måske finde på at køre fra stedet i narkotikapåvirket tilstand. Der var tale om to mænd på 26 og 28 år fra Lundby samt en 35-årig mand fra Tappernøje. Politiet undersøgte de tre mænd og deres bil, men fandt ikke nogen euforiserende stoffer. Den 35-årige måtte dog følge med politiet, idet han var efterlyst fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Han blev derfor frihedsberøvet og efterfølgende transporteret til nabopolitikredsen, som vil fremstille ham i fogedretten i Næstved snarest muligt. Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets kontrol.

Mistænkelig forhold – Stenrøjel, Greve

Kl. 17.21 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig over en mands adfærd i området. Manden var set tage billeder af husene på villavejen, hvilket var mistænkeligt. En patrulje kørte til området for at lede efter en 40-45-årig mand iført en grå hættetrøje, sort Adidas-bukser og sko, men politiet fandt ikke manden, så det kunne opklaret, hvad formålet med fotograferingen kunne være.

Uro og uorden – Centervejen, Asnæs – Odsherred

Kl. 19.02 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge var forsamlet ved centret, og at de måske også røg hash. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til tre pige og to drenge i alderen 14-16 år fra Grevinge, Nykøbing Sj. og Fårevejle St. Politiet fandt ikke noget grundlag for at sigte nogen for noget og fik sig en snak med de unge om god adfærd under ophold i området.

Optræk til slagsmål – Mosede - Greve

Kl. 19.30 fik politiet via alarmcentralen flere meldinger om, at der var optræk til slagsmål i området. Flere patruljer satte kursen mod området ved Karlslunde S-togsstation, men fandt trods søgning i området ikke nogen personer eller grupperinger, der var ved at komme i slagsmål. Hvad der helt konkret havde givet anledning til anmeldelserne, må således stå hen i det uvisse.

Gryde brændte på – Diget, Holbæk

Kl. 20.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en privat bolig på Diget efter en anmeldelse om ildebrand på stedet. Det viste sig at være af mindre alvorlighed, idet en 75.årig kvindelig beboer var uskadt. Hun havde dog megen røg i køkkenet, efter at en gryde var brændt på. Efter en kraftig udluftning kørte brandvæsnet og politiet fra stedet.

Mistænkelig bil med stjålne nummerplader – Emilsgade, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 20.13 kiggede en patrulje nærmere på en parkeret varebil på en parkeringsplads efter et tip om bilen i anledning af berigelseskriminalitet i området. Varebilens nummerplader skulle heller ikke sidde på bilen, idet nummerpladerne var efterlyst som stjålne fra Hedehusene i starten af april måned. Nummerpladerne blev derfor inddraget og bilen forsynet med et orange klistermærke til den reelle ejer om at få bilen fjernet snarest. Samtidig forsøger politiet dog også finde frem til ejeren, som har forpligtelsen til at få den nu uindregistrerede bil fjernet fra offentligt område.

Ulovlig forbindelse til indsatte – Kongsberg Alle, Køge

Kl. 00.04 anmeldte personalet i Køge arrest, at nogen råbte ind til de indsatte i arrresten og dermed overtrådte lovgivningen. En hundepatrulje kørte til området og fik kontakt til to 19-årige mænd fra Greve, som begge blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig kontakt til indsatte i et arresthus. De kan nu begge forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret mv. – Kildebrøndevej, Greve

Kl. 02.30 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Højby Sj. for både spiritus- og narkokørsel i en varebil, som han ikke havde fået lov til at låne af ejeren. Den 31-årige havde heller ikke fået generhvervet sit kørekort og havde derfor ikke nogen førerret. Varebilen havde politiet standset, fordi dens nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af grøn afgift. Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne i anledning af de mange sigtelser mod ham skal afgøres. Nummerpladerne pillede politiet af varebilen, der blev henstillet på en nærliggende parkeringsplads.


OPFØLGNING


Gode råd til at undgå indbrud i private boliger efter flere indbrud i påskedagene især i Greve og Solrød kommuner


Midt- og Vestsjællands Politi har kigget nærmere på seneste indbrud i private boliger i især Greve og Solrød kommuner, hvor der i løbet af påskedagene blev anmeldt flere indbrud.

Blandt de anmeldte indbrud har politiet bemærket en lidt anderledes måde at skaffe sig adgang til de private boliger for at stjæle. I flere tilfælde havde indbrudstyven anvendt en stige for at skaffe sig adgang til boligen på 1. salen, hvilket politiet tolker som en måde at omgå en tyverialarm i boligens stueplan, hvor en indbrudstyv normalt vil forsøge at skaffe sig adgang.

De øvrige indbrud i de to kommuner er foregået ved de mere klassiske indbrudsmetoder som f.eks. opbrydning af døre eller vinduer, knusning eller aflistning af ruder, så indbrudstyven kan række ind for at enten at åbne vinduet eller låse en døren op via den indvendige vrider.

Indbrudssikring er derfor et vigtig element for at gøre det mere besværligt for en indbrudstyv at skaffe sig adgang og også for at give sig selv mere tryghed i hverdagen.

Afhængig af sine boligforhold kan indbrudssikring ske på mange forskellige måder, så politiet vil henvise til f.eks. hjemmesiderne www.stopindbrud.dk eller www.botrygt.dk, hvor man via en online test kan få inspiration til at sikre sin bolig bedre.

Hurtige, men præventive råd kunne f.eks. være:

• Vær varsom med at lade vinduer og døre stå åbne i godt vejr
• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme
• Lad din bolig se beboet ud, når det forlades
• Hvis du arbejder om natten og færdes i beboelsesområder, så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i området.
• Få naboen til at fylde noget i din skraldespand, hvis du er væk i længere tid
• Lad naboen parkere sin bil i din indkørsel, hvis du er bortrejst


Tilmelding til nabohjælp via appen Nabohjælp kan også være med til at forhindre indbrud i lokalområdet, når alles øjne er rettet mod fremmede personer, der færdes i området. Hold øje med dit lokalområde og henvend dig f.eks. til fremmede for at spørge, om de har brug for hjælp til noget. Fortæl også din nabo eller genbo, at du måske er bortrejst i nogle dage, så andre kan holde øje med din bolig.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer endvidere til at ringe til det lokale politi på tlf. 114, hvis man ser noget mistænkeligt i sit lokalområde. Er man vidne til et igangværende indbrud eller forsøg herpå, skal politiet kontaktes straks via 112 med oplysninger om de personer eller køretøjer, der er relevante i sagen.

Antallet af indbrud i private boliger i både Greve og Solrød kommuner er indtil nu i år under niveauet for samme periode i både 2019 og 2020 ifølge en opgørelse, som politiet har lavet tirsdag efter påske. Greve kommune har haft i alt 49 anmeldelser i år om indbrud i private boliger mod 29 i Solrød kommune. I samme periode i 2020 var tallene hhv. 92 anmeldelser i Greve og 47 i Solrød kommune.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi