Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - onsdag den 28. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Over Bølgen, Greve
Slagelsevej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Humlekærgård, Køge
Høgevænget, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Hærværk – ruder knust – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 07.51 fik politiet igen en anmeldelse fra roklubben, hvor en rude igen var blevet knust. Politiet kunne konstatere, at en rude var blevet knust ved brug af en sten, og at det nu var fjerde gang siden 10. juli, at roklubben anmeldte et tilfælde af hærværk. Det senest anmeldte hærværk var blevet begået i løbet af natten, hvilket også typisk har været tilfælde for de øvrige tre tilfælde, og hver anmeldelse omhandler rudeknusning. Efter denne anmeldelse undersøgte politiet området ved roklubben og ledte efter tekniske spor, der måske kan være med til at identificere den eller de personer, der står bag hærværket.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der i den senere tid og typisk i nattetimerne har bemærket usædvanlig aktivitet ved roklubben, eller som kunne have en mistanke om, hvem der står bag hærværkstilfældene.

Røg fra taget – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 13.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en firmaadresse, hvor en brandalarm var gået. Der var lidt røg fra taget, men det skyldtes tagpaparbejde. Herunder var noget tjære blevet opvarmet lidt for meget, så det havde udviklet lidt røg med aktivering af en brandalarm til følge. Der havde ikke været nogen egentlig brand, så der var ikke sket nogen skade på bygningerne.

Færdselsuheld – Holbækvej / Markvænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.08 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i krydset Holbækvej-Markvænget, hvor en bilist og en knallertkører var stødt sammen. Knallertkøreren var efterfølgende flygtet fra stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 69-årig mand fra Svinninge kørte i en personbil ad Holbækvej mod øst med lav hastighed. Da han passerede Markvænget, kom en knallert kørende ad Markvænget i nordlig retning og videre ud på Holbækvej, så bilisten med venstre forskærm ramte venstre side af knallerten. Efterfølgende flygtede knallertkøreren ad Holbækvej i vestlig retning, men ud fra oplysninger fra vidner kunne politiet efterfølgende få identificeret knallertkøreren som en 16-årig ung mand fra Jyderup. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen kan have overtrådt færdselsloven. Også knallertkøreren slap uskadt fra sammenstødet.

Færdselsuheld – Egebjergvej, Glostrup, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 14.13 blev ambulancer sendt ud til et færdselsuheld, hvor to cyklister var stødt sammen. Politiet kørte også til uheldsstedet, som var en dobbeltrettet cykelsti, hvor sammenstødet mellem de to cyklister var sket i en kurve. En 59-årig mand fra Allerød var kørt i nordlig retning og var i kurven stødt sammen med en modkørende, 72-årig kvindelig cyklist fra Nykøbing Sj. Begge cyklister blev i ambulancerne bragt til skadestuen, idet den mandlige cyklist trods brug af cykelhjelm havde pådraget sig diverse kvæstelser i ansigtet, og den kvindelige cyklist skulle undersøges for diverse knubs. Politiet har optaget rapport om uheldet, hvor manden kørte på en racercykel og kvinden på en el-cykel.

Efterlyst narkobilist – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.35 standsede politiet en britisk bil på rastepladsen Kongsted Nord med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 43-årig mand fra Rumænien, som var ædru, men efterfølgende deltog i en narkometertest. Den test indikerede, at han formentlig var påvirket af cannabis under kørslen, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Herefter forblev den 43-årige rumæner i politiets varetægt, idet han var efterlyst af Sydsjælland og Lolland-Falsters politi med henblik på udvisning, så han blev afleveret på politistationen i Næstved, hvorfra politipersonale ville transportere ham videre til Rødby med henblik på udsendelse af Danmark.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bilen beslaglagt – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.42 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Snertinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han mistænktes for at være påvirket af cannabis under kørslen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor, inden politiet løslod ham.
Politiet kunne i forbindelse med disse sigtelser konstatere, at det nu var syvende gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden at have et kørekort. Bilen var ejet af en 24-årig kvinde fra Snertinge, som flere gange tidligere er blevet sigtet for at lade den 33-årige køre i bilen, selv om han ikke lovligt kan være fører på grund af frakendelsen af kørekortet. Politiet beslaglagde på den baggrund personbilen, da politiet med baggrund i sigtelserne mod bilens ejer anså den 33-årige for at være den reelle bruger af køretøjet. Bilejeren gav sit samtykke til beslaglæggelsen med henblik på senere konfiskation, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres i et retsmøde. Forinden vil den 33-årige høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.

Målrettet færdselskontrol – Holbæk og Odsherred kommuner

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 17.00 – 22.00 en målrettet færdselskontrol i Holbæk og Odsherred kommuner, hvor politiets fokus i kontrollen var både hastighed, kørekortforhold og f.eks. påvirkning af spiritus eller narkotika under kørslen.
Kontrollen medførte samlet følgende sager:
• 18-årig mand fra Føllenslev kørte kl. 20.25 i sin personbil med mindst 158 km/t ad Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Han fortsatte sin kørsel videre ad Skovvejen, hvor han med mere end 140 km/t passerede område med højst tilladt hastighed 70 km/t (optaget på video i færdselspolitiets patruljebil) – personbil beslaglagt efter de nye bestemmelser om vanvidskørsel – førerretten inddraget hos den 18-årige, der havde erhvervet sit kørekort i september 2020.
• En sag om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne
• 45-årig mand fra Sjællands Odde førte en personbil ad Holbækmotorvejen ved Arnakke, selv om han var frakendt kørekortet
• To sager om spirituskørsel, herunder 33-årig mand fra Asnæs som fører af knallert sigtet for kørsel i Asnæs
• En sag om narkokørsel i Svinninge, hvor 44-årig mand fra Svinninge blev sigtet
• En sag om kørsel uden førerret
• En sag om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
• To sager om sigtelser til ejere af køretøjer, der havde overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne være fører, f.eks. ingen førerret eller i forvejen frakendt førerretten.
Politiets kontrolindsats over for trafikanter i begge kommuner vil fortsætte i den kommende tid og især i Odsherred, hvor der er konstateret en stor stigning i antallet af sager om spiritus- eller narkokørsel.

Brand i båd – Mågen, Greve

Kl. 17.28 blev en ambulance sendt til Hundige havn, hvor en person havde pådraget sig lettere brandskader i forbindelse med brand i en båd. Det viste sig, at en 22-årig mand fra Solrød Strand havde fået mindre alvorlige brandsår i ansigtet. Han havde forinden hældt benzin på sin motorbåd, som blev startet og stående i tomgang i nogle minutter. Pludselig sprang motordækslet op i ansigtet på den 22-årige, der faldt omkuld. Efterfølgende opstod en mindre brand i båden, som tililende fik slukket med en pulverslukker. Ambulancepersonalet tilså bådejeren for skaderne i ansigtet og undersøgte den tililende for eventuel røgforgiftning i forbindelse med brandslukningen. Brandvæsnet ankom også til stedet for at foretage efterslukning. Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på at finde årsagen til, at motordækslet sprang op i hovedet på bådejeren.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 21.44 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil havde påkørt en elmast på Vordingborgvej lidt syd for rundkørslen ved Langelandsvej. Fra stedet var føreren af personbilen flygtet til fods, men en patrulje var så hurtigt fremme, at forfølgende af den flygtende fører kunne ske. Føreren var flygtet i nordlig retning fra uheldsstedet og blev kort efter anholdt. Der var tale om en 65-årig mand fra Herfølge, som var påvirket af alkohol. Efter en sigtelse for spirituskørsel fik han fik udtaget en blodprøve og blev herefter løsladt.
Politiet fik klarlagt, at den 65-årige under kørsel i sydlig retning af ukendt årsag havde mistet kontrollen over bilen, så han havde ramt en elmast. Bilen standsede på et grønt område øst for vejen, og strømmen var gået efter påkørslen af elmasten. Elselskabet blev tilkaldt til at foretage den fornødne reparation i anledning af uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret.

Spirituskørsel på el-løbehjul – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 21.49 anholdt og sigtede politiet en 50-årig mand fra Ringsted for at køre på et el-løbehjul i nordlig retning af Næstvedvej i selve Ringsted by. Den 50-årige var spirituspåvirket i middel grad og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brand i gravemaskine – Bakketoppen, Kalundborg

Kl. 00.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand på en byggeplads. Det viste sig, at der var tale om en gravemaskine, som var brudt i brand. Der var ingen fare for, at branden ville sprede sig til andre ting, herunder en dieseltank i nærheden. Brandvæsnet fik slukket branden, og politiet skal nu undersøge brandstedet i et forsøg på at få klarlagt brandårsagen. Der skete kun materiel skade på gravemaskinen, og ingen personer kom til skade ved branden. Ejeren af gravemaskinen er underrettet om branden.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi