Nyt fra Jyllinge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ørningevej, Borup

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Østre Parkvej, Ringsted
Paulsvej, Jyllinge
Skelbækvej, Køge
Yderholmvej, Jersie, Solrød Strand
Sydtoften, Jyllinge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ahornvej, Vemmedrup, Bjæverskov
Kirkestræde, Holbæk

 

Tyveri fra køretøjer:

Høve Stræde, Asnæs
Telegrafvej, Rørvig
Algade, Nykøbing Sj.
Stærkendevej, Vindinge, Roskilde
Jupitervej, Nykøbing Sj.

 

Sigtet for grov vold, Holbæk

Politiet har torsdag anholdt og sigtet en 19-årig ung mand fra Holbæk for grov vold i forbindelse med et knivstikkeri, der fandt sted den 17. juni på Engvang i Holbæk. En 27-årig mand fra Roskilde blev i forbindelse med et slagsmål mellem flere personer ramt af et knivstik i brystet. Efterforskningen i sagen har nu ført til, at den 19-årige kan sigtes for knivstikkeriet. Han er løsladt efter endt afhøring, men efterforskningen i sagen fortsætter. Den 27-årige slap fra knivstikkeriet med kun mindre skader og kunne udskrives fra sygehuset senere på aftenen.

 

Tyveri fra personbiler – Nykøbing Sj. / Rørvig – Odsherred

I alt ni personbiler har inden for den seneste uge været udsat for et indbrud i køretøjet i enten Nykøbing Sj. eller i Rørvig-området.Tyven har skaffet sig adgang til køretøjerne ved at knuse en rude, så døre kunne lukkes op for at komme ind i bilen. Herfra har tyven stjålet de effekter, som har været synlige udefra og ligget frit fremme f.eks. på eller ved sæderne i køretøjerne.

Tyvekosterne har primært været punge med kontanter, betalingskort og personlige kort eller tasker med indhold. De seks af tyverierne er sket i Nykøbing Sj. på Algade, Møllegårdsalle, Grundtvigsvej og Jupitervej, mens de tre tyverier er sket fra biler på Telegrafvej og Toldbodvej i Rørvig.
Enkelte af tyverierne er sket over et længere tidsrum, f.eks. i løbet af en nat, men de fleste af tyverierne fra bilerne er sket inden for et par timer og i enkelte tilfælde inden for blot 30 minutter, hvor bilen har været efterladt og uden opsyn. Tyverierne er sket både i løbet af dagtiden og først på aftenen enten på forretningsstrøg eller på eller ved steder, hvor turister søger hen, f.eks. havneområder og ishuse.

Politiet efterforsker nu de modtagne anmeldelser om indbrud i de ni personbiler ud fra de spor, som tyven måtte have efterladt, og eventuelle øvrige oplysninger i sagerne. Ingen af sagerne er i øjeblikket opklaret og derfor vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have observeret personer med mistænkelig adfærd i de pågældende områder inden for den senere tid.
Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne, ligesom politiet også gerne må kontaktes hurtigst muligt, såfremt nogen går søgende rundt blandt parkerede biler og måske kan mistænkes for at ville begå et indbrud i et køretøj.

For at minimere risikoen for et tyveri fra sit køretøj er politiets gode råd, at bilens kabine tømmes for effekter, der kunne få en tyv til at tro, at værdier måtte være efterladt. Fjern tasker, punge og andre værdifulde ting fra bilen, eller læg genstandene i f.eks. et aflåst bagagerum, så de ikke er synlige udefra. Følg gerne opfordringen på skilte ved f.eks. parkeringspladser: Tøm bilen, før tyven gør det!

 

Tørstig butikstyv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.47 anmeldte personalet fra en kiosk på jernbanestationen, at en mand havde forladt butikken uden at betale for en dåseøl. Manden var gået i retning mod perroner på togstationen.

Politiet fik kort efter kontakt til en 41-årig mand fra Slagelse, som blev sigtet for butikstyveri og betalte i den forbindelse 26 kr. for den dåseøl, som han havde stjålet, så erstatningskravet var udredt. Oven i den pris kan den 41-årige så lægge straffen for butikstyveriet, som vil blive afgjort på senere tidspunkt.

 

Diskussion mellem bilister endte i vold – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 09.54 anmeldte en 26-årig mand fra Køge, at han var blevet overfaldet af en anden bilist efter en færdselsmæssig uoverensstemmelser på Vestre Ringvej ved Vestmotorvejen. Den 26-årige blev vejledt om at tage på skadestuen, hvor han fik konstateret friske skader og muligt en tandskade efter overfaldet, inden han senere blev afhørt af politiet om episoden.

Uoverensstemmelsen i trafikken var opstået, da den 26-årige med et par børn som passagerer var kørt i en varebil ad Vestre Ringvej mod nord og forbi afkørslerne fra Vestmotorvejen. Herfra kom en bilist og kørte ud foran den 26-åriges bil, så han måtte bremse op for at undgå påkørsel af bilisten. Samtidig aktiverede han også bilens horn, mens bilisterne fulgtes efter hinanden i nordlig retning, indtil de begge standsede.

Den 26-årige steg ud og efterlod børnene i bilen, hvorefter han indledte en diskussion med den mandlige fører af det andet køretøj. Under diskussionen blev den 26-årige slået flere gange i hovedet af modparten, der også tildelte ham et spark, da han forsvarede sig, inden han til sidst faldt omkuld. Modparten forlod herefter stedet i en mindre personbil.
Politiet efterforsker nu sagen som en sag om trafikvold og forsøger at få identificeret modparten ud fra de oplysninger, som den 26-årige har kunnet give om ham.

Overfaldet var sket ved krydset Vestre Ringvej – Langagervej, og politiet vil gerne i kontakt med andre bilister, der måtte have set uoverensstemmelserne mellem de to parter. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Skydende mand – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.58 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand i sin have skød fra boligen i den nordlige del af Nykøbing Sj. og ud i haven med en eller anden form for skydevåben. Ved politiets ankomst til stedet var beboeren ikke hjemme, men kort efter kom den 34-årige, mandlige beboer hjem.

Han blev kortvarigt anholdt og fundet i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 12 cm, så kniven blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven.

Ved en efterfølgende ransagning af mandens bolig fandt politiet et luftgevær, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet politiet mistænkte ham for at have været til fare eller ulempe for forbipasserende ved mandens bopæl, da han skød til måls efter metaldåser i haven.

Den 34-årige mente dog ikke, at der havde været fare på færde for forbipasserende i forbindelse med skyderiet i hans egen have, men kan alligevel forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Voldelig butikstyv var efterlyst – Industrivej, Roskilde

Kl. 14.44 havde personalet i en biltilbehørsforretning forsøgt at tilbageholde en mand, som de mistænkte for at have stjålet motorolie. Manden havde skubbet kraftigt til personalet, som dog havde formået at få manden til at blive på stedet indtil politiets ankomst.

Politiet fik kontakt til en 47-årig mand fra København, som blev anholdt kortvarigt i forbindelse med den nærmere undersøgelse i forbindelse med tyveri af fire dunke motorolie til en værdi af 1.996 kr.

Manden havde forladt byggemarkedet med de fire dunke olie, og da personalet ville standse manden, havde han skubbet hårdt til dem for at sikre sig olien og i et forsøg på at slippe fri for tilbageholdelsen.

Politiet sigtede formelt den 47-årige for røveri på grund af de kraftige skub over for personalet for sikre sig udbyttet fra tyveriet. I den forbindelse undersøger politiet de nærmere omstændigheder for at få afklaret, hvordan sagen strafferetlig skal afgøres på et senere tidspunkt.

Den 47-årige, der ikke havde nogen fast adresse, viste sig også at være efterlyst af Københavns Politi, som skulle aflevere nogle dokumenter til den 47-årige i en sag om et økonomisk mellemværende. Da dette var klaret, blev den 47-årige løsladt, da grundlaget for en eventuel fremstilling i grundlovsforhør med baggrund i den nyeste sag ikke fandtes at være til stede. Senere vil den 47-årige dog høre nærmere fra politiet, når denne sag skal afgøres.

 

Højresvingsuheld mellem bil og knallert – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 15.43 skete et uheld på Nørre Boulevard i Køge mod syd, da en bilist stødte sammen med en knallert i forbindelse med et højresving ad Zoffmannsvej. Bilisten, en 47-årig kvinde fra Køge, overså knallerten i forbindelse med højresvinget, så hun drejede ind foran knallerten, som kørte ind i siden på bilen og væltede. Knallertføreren, en 17-årig ung mand fra Køge, kom ikke noget til ved uheldet, men der skete skade på køretøjerne. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

 

Spirituskørsel – Ringstedvej, Kvanløse – Holbæk

Kl. 19.59 sigtede og anholdt en patrulje en 60-årig mand fra Ringsted, som kørte med en for høj promille. Han blev stoppet i en varebil på Ringstedvej i Kvanløse, hvor et pust i alkometeret viste en promille var højere end de tilladte 0,5 promille. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på analysen kommer vil han høre mere om sagens videre gang.

 

Beruset mand faldt i søvn på pizza – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 21.49 blev en patrulje sendt til et pizzaria på Sct. Hansgade, hvor en fuld mand var faldet i søvn på en stol med hovedet på sin pizza. Personalet kunne ikke vække ham, så betjentene fik liv i den 39-årige mand fra Ringsted, som vågnede op og forlod stedet med sin pizza under armen. Han var fuld og træt, men selv i stand til at gå hjem, så patruljen kunne fortsætte andre opgaver.

 

Narkobilist uden kørekort – Mosevænget, Ringsted

kl. 22.55 stoppede politiet en 37-årig mand fra Ringsted, der kørte i en polsk bil på Mosevænget i Ringsted. Manden kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om narkokørsel. Ved dagens narkometertest blev den 37-årige testet positiv for hash og amfetamin, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt, men vil høre mere i sin sag.

Fuld mand sov i detentionen – Ahlgade, Holbæk

Kl. 01.16 kom et alarmopkald fra et hotel i Ahlgade, som ønskede en fuld mand bortvist fra stedet. Han var voldsom og udadreagerende og råbte højt på hotellet. En patrulje kom hurtigt frem til stedet, hvor manden fortsat var opfarende. Den 40-årige mand fra Brabrand blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. I patruljebilen på vej til politistationen var han fortsat uregerlig, så betjentene måtte kæmpe med at holde ham i ro i bilen. Efter en god lur i detentionen blev den 40-årige løsladt fredag formiddag.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler