Roskilde Kommune åbner for risiko-fri fjernvarmetilmelding i samarbejde med Fors

Foto: Roskilde kommune.
dato

Roskilde Kommune og Fors muliggør fjernvarmetilmelding

I et samarbejde mellem Roskilde Kommune og Fors er der nu åbnet for tilmelding til fjernvarme i områderne Viby og Dåstrup, Gadstrup og Snoldelev, St. Valby og Ågerup samt Jyllinge Syd. Denne indsats er en del af udfasningen af gas, og der opstår derfor behov for alternative opvarmningskilder som fjernvarme.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen bindende økonomiske forpligtelser ved tilmelding, hvis projektet ikke bliver realiseret. Dette giver potentielle kunder en risiko-fri mulighed for at tilkendegive deres interesse i fjernvarme.

Roskilde Kommunes syn på fjernvarme

Jonas Bejer Paludan, formand for Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune, understreger nødvendigheden af fjernvarme både af hensyn til miljøet og økonomien. Fjernvarme betragtes som en miljøvenlig og økonomisk fordelagtig løsning.

Godkendelsesproces for fjernvarmeprojekter

Boligselskaberne vil få mulighed for at tilmelde sig fjernvarmeprojekterne i løbet af efteråret. For at projekterne kan realiseres, kræves der en tilslutning fra mindst 70 procent af de potentielle deltagere. Tilmelding til fjernvarme sker via Fors’ hjemmeside.

Fors' perspektiv

Fors har modtaget positiv feedback fra boligselskaber i de nævnte områder. Særligt to afdelinger af KAB i Jyllinge har tilmeldt omkring 16.000 kvadratmeter boliger, hvilket indikerer stor interesse og opbakning til fjernvarmeprojektet.

Økonomi og realisering

Som tidligere nævnt er der ingen økonomiske forpligtelser ved tilmelding, hvis projektet ikke bliver gennemført. Før en eventuel realisering vurderes både tilstrækkelig tilslutning og anlægspriser for at sikre projektets bæredygtighed og økonomiske levedygtighed.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/fortsat-muligt-at-tilmelde-sig-fjernvarme-i-fire-omrader/

Kilde: Roskilde Kommune