Døgnrapporten i Jyllinge: fredag den 20. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Centervejen, Asnæs

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Københavnsvej, Roskilde
Naturparken, Vindinge, Roskilde
Skonnertvej, Jyllinge
Rasteplads Kongsted Nord, Vestmotorvejen, Ringsted
Rasteplads Karlslunde, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

 

Cykeltyv taget på fersk gerning – Jersie Strandvej, Solrød Strand

En god politinæse tager sjældent fejl. Det måtte en 29-årig mand fra Frederiksberg indse, da han torsdag formiddag blev standset på en spritny el-cykel i en rutinekontrol på Jersie Strandvej. Bag på cyklen havde manden en stor taske, og betjentene besluttede at standse ham. Den dyre el-cykel viste sig at været meldt stjålet i København d. 19. juli i år, så den 29-årige blev sigtet for cykeltyveri og cyklen beslaglagt.

Patruljen visiterede manden og ransagede taske, hvor han blev fundet i besiddelse af 0,43 gram hash og 0,37 gram kokain. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, og narkoen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Politiet kontaktede cykelejerens forsikringsselskab, som fik udleveret cyklen, da de havde udbetalt erstatning for cyklen. Den 29-årig fik lov at få efter afhøringen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Knallert taget efter spirituskørsel – Vordingborgvej, Herfølge- Køge

Kl. 13.18 standsede politiet rutinemæssigt en 37-årig mand fra Haslev på en lille knallert, da han kom kørende ad Vordingborgvej mod syd. Den 37-årig blev testet med alkometeret, som viste at han havde en promille på over 2,0 og han blev desuden testet positiv for kokain i en narkometertest. Knallertføreren blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet beslaglagde den 37-åriges knallert til sagen, som det er muligt i sager med en promille på mere end 2,0, hvilket den sigtede accepterede. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 37-årige høre mere fra politiet i sagen. Retten vil senere taget stilling til, om den 37-åriges knallert kan endeligt konfiskeres.

Narkobilist kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.02 optog politiets videobil en bilist, som kørte ad Køge Bugt Motorvejen mod nord. Bilen blev ved hastighedsmålingen målt til at køre med en gennemsnitsfart på 158 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t. Patruljen standsede bilen, der blev ført af en 25-årig mand fra Middelfart, som desuden viste sig at være påvirket af narko. En test med narkometeret viste positiv for kokain. Den 25-årig blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og for at køre så stærkt, at sagen ud over en bøde udløser et klip. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Ild i spåntårn – Sandbakkevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 19.19 udbrød der brand i et spåntårn i en tømrervirksomhed i Vipperød. Brandvæsen, politi og ambulance rykkede ud, men ilden blev slukket før den spredte sig, og ingen kom noget til ved branden. Branden var slukket omkring kl. 19.35, og der skete ingen skade på fast ejendom.

Brand i skur – Algade, Roskilde

Kl. 19.57 opstod der brand i et skur i en baggård i Algade ved den gamle biograf. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde fat i en sofa i et skur. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, der ikke nåede at sprede sig til en nærliggende brilleforretning. Politiet skal nu undersøge branden nærmere, da det ikke var muligt at fastslå brandårsagen.

Brand i lejlighed – Agervang, Holbæk

Kl. 21.51 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed på 3. sal i en opgang i Agervang, hvor der var gået ild i et fad med fyrfadslys. Lysene stod på et metalfad i køkkenet, og der udbrød brand i hele fadet med fyrfadslys, som blev overtændt og bredte sig til overskabene. Beboeren forsøgte at slukke ilden med hjælp fra andre personer, som var til stede i lejligheden, men det lykkedes ikke og alle forlod lejligheden. En patrulje i området så røg fra lejligheden, og der blev slået alarm til brandvæsnet og betjentene begyndte evakuering af opgangen som også var røgfyldt.

Brandvæsnet ankom kort efter og begyndte slukningsarbejdet, som blev begrænset til køkkenet i lejligheden. Ilden blev slukket før den spredte sig yderligere, og ingen beboere kom noget til. Lejligheden fik brandskader i køkkenet og sodskader i resten af lejligheden. Der skete sodskader i lejligheden på 4.sal, der ligger over den lejlighed, hvor branden startede. De betjente som stod for evakueringen blev efterfølgende tilset på skadestuen, da de havde indåndet røg, men var ikke kommet noget alvorligt til.

Den kvindelige beboer i lejligheden blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild. Hun kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Cykeltyve anholdt – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 22.21 fik politiet anmeldelse fra en årvågen borger, som havde set to mænd luske rundt omkring en varebil på Ejbovej i Bjæverskov, hvor de udviste mistænkelig adfærd omkring nogle parkerede cykler. En patrulje kørte til området, hvor de fandt frem til varebilen og de to mænd. Den ene mand stod med en boltsaks i hånden. I bilen fandt politiet en el-cykel, som viste sig at være meldt stjålet fra cykelparkeringen foran Ejbovej kort forinden.

Politiet anholdt de to mænd, en 42-årig lokal mand og en 46-årig mand uden fast bopæl. De blev sigtet for cykeltyveri og den 42-åriges bopæl blev ransaget. Her fandt politiet yderligere ni cykler, som politiet mistænkte var stjålet. Alle cyklerne blev beslaglagt med henblik på genudlevering til ejerne. De sigtede erkendte at have stjålet el-cyklen, men nægtede at have stjålet de øvrige cykler, men accepterede beslaglæggelsen. Efter afhøring og sagsbehandling blev de to anholdte løsladt, men er fortsat begge sigtet i sagen.


OPFØLGNING


Lastbilchauffør der standsede spøgelsesbilist har kontakte politiet

Torsdag på døgnrapporten efterlyste politiet den lastbilchauffør som natten til onsdag forhindrede en 79-årig spøgelsesbilist i at køre videre på Holbækmotorvejen ved Kirke-Sonnerup i Lejre. Allerede torsdag middag, efter stor medieomtale på diverse medier, kontaktede lastbilchaufføren politiet. Han viste sig at være en 23-årig mand fra Slagelse, der nu skal afhøres som vidne til sagen. Politiet indstiller ligeledes den 23-årige til dusør for sin store handlekraft i forbindelse med sagen.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi