Døgnrapporten i Jyllinge: mandag den 20. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Asnæs Centret, Asnæs
Himmelev Bygade, Himmelev, Roskilde
Klosterparks Alle, Ringsted
Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lyndby Gade, Lyndby, Kirke-Hyllinge
Solhegnet, Mosede, Greve
Lundemosen, Greve
Glentevej, Jyllinge
Bredager, Greve
Krænkerupvej, Knudstrup, Høng
Læghegnet, Jyllinge
Tjurgården, Greve
Bondager, Greve
Ericavej, Jyllinge
Gørlev Landevej, Gørlev
Fasanvej, Greve
Lerås, Greve
Ternehaven, Roskilde
Låddenhøj, Roskilde
Holmebækhuse, Herfølge
Boholteparken, Køge
Tjørnevej, St. Tårnby, Hårlev
Strandvej, Høng
Ørsteds Hestehave, Ørsted, Viby Sj.
Urhøjvej, Bjerge, Store Fuglede

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Vadestedet, Ebbeløkke, Nykøbing Sj.
Pilebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bag Kirken, Højby
Centervejen, Asnæs

Tyveri fra køretøjer:

Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted


Fredag – lørdag


Frontalsammenstød fik campingvogn ud af kurs – Kirkeåsvejen, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 09.39 skete et sammenstød på Kirkeåsvejen i Højby Sj., da en bil af ukendte årsager kørte over i de modkørendes vejbane og ramte campingsidespejlet på en modkørende bil. Bilisten, en 27-årig mand fra Island, mistede herefter herredømmet over sin bil, som ramte bagskærmen på den modkørende bil og kørte videre ind i den campingvogn, som blev trukket efter bilen. Campingvognen blev revet af bilen, og ramte en bilist, en 57-årig mand fra Ålborg, som kørte bag ved campingvognen. Den 57-åriges bil blev delvist dækket af campingvognen, som landede oven på køretøjet. Den 27-åriges bil fortsatte tilbage i egen vognbane, hvor den standsede.

Politi og redning kørte til stedet, hvor der også blev sendt en lægehelikopter, da der var mistanke om, at den 27-årige islænding havde pådraget sig alvorlige skader, da han blev fastklemt i bilen, som følge af uheldet. Vejen blev afspærret, mens redningen og politiets undersøgelser stod på.

Den 27-årige blev fløjet til Rigshospitaltet til behandling og en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Ingen andre personer kom alvorligt til skade, men den 57-årige blev indbragt med ambulance til tjek på sygehuset. Bilerne blev kørt væk på ladvogn, og en kran blev sendt til stedet for at bjerge den forulykkede campingvogn. Vejen var igen fri hen på eftermiddagen, da campingvognen var blevet kørt væk.

Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne ved uheldet. Den 27-årige fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve til undersøgelse af, om han var påvirket under kørslen. Den 27-årige pådrog sig alvorlige kvæstelser og er fortsat indlagt til behandling. Han vil senere blive afhørt til uheldssagen, når hans tilstand tillader det. Politiet afventer desuden Bilinspektørens rapport i sagen.

Truende butikstyve – Frejasvej, Holbæk

Kl. 11.19 anmeldte personalet i Biltema i Holbæk Megacenter, at de kort forinden havde taget to mænd i at stjæle værktøj fra forretningen. Da en medarbejder ville tilbageholde de to mænd, truede de personalet, og det lykkedes mændene at køre fra stedet i en mindre varebil.

Mændene beskrives som.
A: mand, 25-30 år, 180 cm høj, tynd af bygning, kort blondt hår, iført sort dynejakke og sorte arbejdsbukser, har tatoveringer ved hænderne.
B: mand, 25-30 år, 185 cm høj, tynd af bygning, iført mørk hættetrøje og ankelshorts.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til de to butikstyve med den truende adfærd. Vidner, som har bemærket de to mænd, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Politiet fik en snak med unge ved Asnæscentret – Odsherred

Kl. 02.26 natten til lørdag lagde en patrulje vejen forbi Asnæscentret, hvor flere unge var samlet i festligt lag. Betjentene tog en god snak med de unge mennesker om, at færdes trygt i nattelivet, også når man har indtaget alkohol.

Patruljen traf også flere unge på knallert i Asnæs, som blev standset og kontrolleret. Politiet uddelte ingen bøder i forbindelse med kontrollen, men tog dialog med de unge om, hvordan de kunne køre knallert uden at genere andre. De unge i Asnæs tog positiv imod besøget fra patruljen, og der var en god stemning.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.30 anmeldte en opmærksom mand, at han netop var kørt forbi en forulykket personbil på en grusvej ind til sukkerfabrikkens område. En patrulje kunne efterfølgende konstatere, at en efterlyst personbil var efterladt på stedet med punkterede dæk og efter påkørsel af et mindre vejtræ. Bilen var meldt stjålet fra Munkevangen i Kalundborg natten forinden, så politiet underrettede ejeren om findestedet. En ukendt fører af den stjålne bil havde kørt ad en grusvej og under kørslen ramt en høj kantsten inden påkørslen af vejtræet. Politiet undersøgte bilen i håb om at kunne få identificeret personer, der uberettiget har brugt bilen til kørsel i området. Det nøjagtige uheldstidspunkt kendes ikke, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med personer, der kan give oplysninger om bilen og dens kørsel i Gørlev-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 15.45 anmeldte en vagtmand i outletcentret, at to udenlandske mænd var tilbageholdt som mistænkte for tyveri af varer fra en sportsbutik. Politiet fik i sportsbutikken kontakt til to lettiske mænd på 21 og 23 år, som blev anholdt og sigtet for tyveri af tøj og sko fra en sportsbutik og en tøjbutik til en værdi af ca. 1.800 kr. De var begge kommet ind i sportsbutikken og foregivet at være kunder, men stjal tøj og sko ved at forlade butikken uden at betale. Personalet havde dog opdaget deres tyverier og slog indledningsvist alarm til centrets vagtpersonale. Ved undersøgelse af deres færden i outletcentret fik politiet oplysninger om, at en brugt T-shirt var blevet efterladt i tøjbutikken. De to anholdte blev med assistance fra en tolk afhørt til de to sager og herefter løsladt, idet de begge har en arbejdsmæssig relation til Danmark. De kan begge forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

 

Butik evakueret – Ølbycenter, Køge

Kl. 16.03 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et supermarked, hvor der blev konstateret en svag røglugt. Af sikkerhedsmæssige årsager blev supermarkedet kortvarigt evakueret, indtil brandvæsnet og politiet fik klarlagt, at en pizzaovn med brænde havde afgivet uforholdsmæssigt meget røg i forbindelse med optændingen i et lokale over supermarkedet. Der var således ikke nogen egentlig brand, så der var ikke sket nogen skade på hverken bygninger eller personer. Politiet forlod området kl. ca. 16.25 og foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

 

Butikstyveri udviklede sig – Rørmosen, Roskilde

Kl. 18.09 anmeldte en 31-årig mandlig butikskontrollant, at han havde forsøgt at tilbageholde en mand, som han mistænkte for at have stjålet varer fra supermarkedet Fakta. Manden havde i forbindelse med flugten slået butikskontrollanten for at slippe væk. Flere patruljer blev sendt til supermarkedet og området ved Sankt Hans, hvor den flygtede person sidst var set af butikskontrollanten, der havde løbet efter den mistænkte via Rørmosen og haveforeningen Vestervang til Sankt Hans-området. Den mistænkte havde efterladt en pose med varer, som måske stammede fra en anden forretning end supermarkedet Fakta, hvor butikskontrollanten havde observeret den mistænkte og gerne ville kontrollere ham, da han forlod butikken med posen med varer.

 

Den mistænkte blev beskrevet som: mand, 30-35 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, brun i huden, kronraget og dansktalende med accent. Han var iført sort jakke med hætte, sorte joggingbukser og sorte sko, da han flygtede fra butikskontrollanten.

 

Politiets eftersøgning gav ikke noget resultat indledningsvist, så politiet efterforsker videre i sagen for at få identificeret den mistænkte ud fra forretningens videoovervågning. Butikskontrollanten blev efterfølgende undersøgt på skadestuen for at få dokumenteret de slag, som den mistænkte havde tildelt ham i en sag, som politiet behandler som en røverisag på grund af mistænktes adfærd over for butikskontrollanten.

Hastighedsovertrædelser / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen – Solrød / Køge

Kl. 19.01 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 160 km/t ad motorvejen i sydlig retning ved Solrød, selv om hastigheden ifølge skiltningen ikke må overstige 110 km/t. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra Store-Heddinge, der blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.

Kl. 00.37 kørte en 22-årig mand fra Hillerød i en personbil med en hastighed af mindst 160 km/t i nordgående retning på motorvejen ved Køge, da færdselspolitiet målte ham til at køre væsentligt hurtigere end de tilladte 110 km/t ifølge skiltningen.

Kl. 01.08 blev endnu en bilist målt til at køre væsentligt hurtigere end tilladt, da en personbil blev målt til at køre med mindst 164 km/t i nordgående retning på motorvejen også ved Køge, selv om hastigheden ikke måtte overstige 110 km/t. Bilen blev ført af en 39-årig mand fra København SV, der indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.

 

Da den 39-årige også var påvirket af spiritus under kørslen, blev han også sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

De to først sigtede kan nu forvente mindst en bøde for hastighedsovertrædelsen samt en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Den 39-årige vil høre nærmere fra politiet om sagernes afgørelse, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.

Tyveri af penge – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 23.21 anmeldte en 27-årig kvinde fra Regstrup, at hun havde fået stjålet 700 kr. fra en pengeautomat, hvor hun netop havde hævet disse. Under hævningen kort før anmeldelsen var hun blevet distraheret af et telefonopkald, så hun under samtalen var blevet uopmærksom på pengene, som pengeautomaten udbetalte. Da hun under telefonsamtalen stod lidt væk fra pengeautomaten, benyttede en fremmed mand lejligheden til at stjæle de 700 kr. Den 27-årige påtalte tyveriet over for den fremmede mand, der ikke lod sig anfægte heraf og forsvandt i ukendt retning. Manden blev beskrevet som udenlandsk af udseende, 160-165 cm høj, mørkt hår, mørkt skæg og iført en sort vest med sort bæltetaske hængende over skulderen. Politiet vil nu bl.a. ud fra videoovervågningen fra pengeautomaten forsøge at få identificeret tyven.

Vold og uro i nattelivet mv. – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.00 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer, der opholdt sig på gaden tæt ved et diskotek, var røget i slagsmål med hinanden. Flere patruljer blev sendt til området, hvor politiet fik kontakt til en 24-årig mand fra Solrød Strand, som efter en verbal uoverensstemmelse var blevet slået i hovedet af en mand, som kort efter blev udpeget. Der var tale om en 21-årig mand fra Hvidovre, som blev sigtet for vold og anholdt. Han blev belagt med håndjern og anbragt i en patruljebil, indtil transport til politistationen kunne ske.

Under politiets fortsatte arbejde med denne sag og for at skabe ro på stedet, åbnede en 23-årig mand fra Roskilde døren til patruljebilen, så den 21-årige anholdte med håndjern på kunne stikke af til fods. Politiet fik både løbet den anholdte op, ligesom den 23-årige nu også blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at befri en anholdt og råbe ukvemsord ad politiet. Midt i uroen valgte en 22-årig mand fra Gastrup at give sin mening højlydt til kende om politiet, så hans optræden endte med en anholdelse og en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Sidstnævnte anholdte havde også haft svært ved at huske egen identitet korrekt, så han blev også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven i den anledning.

Alle tre anholdte blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor de blev anbragt i detentionen til afrusning, inden de kunne afhøres til deres sager. Politiet løslod alle tre mænd, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Færdselsuheld – Kløvermarksvej, Holbæk

Kl. 01.17 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld, idet en motorcyklist havde påkørte en parkeret bil. Ambulancepersonale og politiet fik på uheldsstedet kontakt til en kvæstet, 48-årig mand fra Holbæk, som i en ambulance blev kørt til skadestuen i Køge til undersøgelse og indlæggelse i anledning af sin alvorlige tilskadekomst. Politiet fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol og/eller euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, der blev undersøgt nærmere af en tilkaldt bilinspektør.

 

Den foreløbige konklusion efter undersøgelserne på uheldsstedet viste, at den 48-årige som fører af en motorcykel var kørt ad Kløvermarksvej i østlig retning. I en svag venstrekurve påkørte han bagenden af en personbil, der var parkeret med fronten i østlig retning i højre side af vejen i motorcyklistens kørselsretning. Ved sammenstødet fløj motorcyklisten nogle meter hen ad vejen og kom som følge af påkørslen til skade. Motorcyklisten anvendte ikke styrthjelm under kørslen, og politiet har ikke afhørt ham om de nærmere omstændigheder ved uheldet på grund af indlæggelsen på hospitalet. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren samt analyseresultatet af de udtagne blodprøver.


Søndag – mandag:

 

16-årig pige ramt af bil – Torvesvinget, Vig – Odsherred

Kl. 13.32 søndag anmeldte faderen til en 16-årig pige fra Odsherred, at hun dagen forinden var blevet ramt af en bil, da hun opholdt sig på parkeringspladsen bag Aldi på Torvesvinget i Vig lørdag aften mellem kl. 22.00-23.00. Den 16-årige, som var sammen med nogle venner, var blevet ramt af bilen, så hun faldt og slog hovedet. Efter uheldet tog den 16-årige hjem, men blev tiltagende dårlig i løbet af aftenen

Natten til søndag tilkaldte et familiemedlem til den 16-årige en ambulance, og hun blev kørt til sygehuset til behandling for sit hovedtraume. Den 16-åriges tilstand gjorde, at hun var ikke egnet til at blive afhørt til sagen. Søndag nat fik politiet melding fra sygehuset om, at den 16-åriges tilstand var alvorlig, og det har endnu ikke været muligt at afhøre den 16-årige.

Siden anmeldelsen har politiet efterforsket sagen, for at få afklaret, hvem der førte bilen på uheldstidspunktet og få klarlagt omstændighederne omkring påkørslen. Efterforskningen førte politiet frem til bilens ejer, som blev afhørt til sagen. Mandag morgen opsøgte politiet en 17-årig ung kvinde fra Odsherred, som er mistænkt for at have ført bilen på uheldstidspunktet, hvor de to unge kvinder opholdt sig på parkeringspladsen sammen. Den 17-årige indvilligede i at lade sig afhøre til sagen og fulgte med til politistationen. Den unge kvindes værge var forud for dette blevet orienteret, og de sociale myndigheder blev tilkaldt til at deltage i afhøringen, som er praksis når unge under 18 år er mistænkt i en sag.

Politiet følger op på den 16-åriges tilstand og efterforsker fortsat sagen, for at få belyst uheldssituationen. Vidner, der opholdt sig på parkeringspladsen i på Torvesvinget i Vig sent lørdag aften, som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand ved sommerhus – Vedelvej, Yderby Lyng, Sj. Odde – Odsherred

Kl. 21.11 kørte politi og brandvæsen til brand ved et sommerhus i Yderby Lyng, hvor der var gået ild i en brændestak, der stod ved sommerhuset. En nabo opdagede branden og slog alarm, hvorefter han begyndte at sprøjte vand på ilden med en vandslange. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, og der var ingen fare for spredning til huset, Undersøgelser på stedet viste, at branden formentlig havde spredt sig fra et nærliggende bålsted, som havde antændt skovbunden og senere brændestakken. Ingen personer kom noget til ved branden.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi