Maritim indsats i Kalundborg og Køge - Mand frarøvet telefon - Kvinde stadig kritisk efter uheld..

Profilbillede
dato

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ærtebjerghusene, Borup, Køge
Toftager, Store Valby, Roskilde
Højdevej, Greve
Stenlandsvej, Vindinge, Roskilde
Haraldsborgvej, Roskilde
Fjordvej, Holbæk
Skelhøjevej, Køge
Linkøpingvej, Køge
Skjoldenæsvej, Jystrup, Ringsted
Store Stensager, Lejre
Engbækvej, Gundsømagle, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Søndergade, Viby Sjælland, Roskilde
Skjoldenæsvej, Jystrup, Ringsted
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Gørlev Landevej, Kalundborg

 

Maritim indsats

Midt- og Vestsjællands Politi var på vandet igen med egen båd fredag eftermiddag og aften, hvor vi sejlede ud fra havnen i Kalundborg og bl.a. fik besøgt Kalundborg Vesthavn, Gisseløre og Nyby. Der blev i alt kontrolleret seks speedbåde, to motorbåde og syv sejlbåde. En person blev i den forbindelse sigtet for at sejle uden at have medbragt redningsvest og en person havde ikke forsikringscertifikat.
Derudover deltog båden i eftersøgningen af en sømand, der muligvis var faldet i havet fra et fragtskib i Storebælt.

Lørdag eftermiddag var vi igen til havs og sejlede ud fra Køge og bl.a. kom forbi Bøgeskov Havn og Rødvig Havn. Der blev kontrolleret 13 sejlbåde og 2 motorsejlere. I et enkelt tilfælde var der tvivl om, hvorvidt bådføreren havde sit forsikringscertifikat i orden, så det skal nu undersøges nærmere. I forbindelse med indsatsen hjalp politiets båd med at bugsere et sejlskib, der havde fået motorstop, ind til Bøgeskov havn.

 

Tyveri af bådmotorer - Uglerup, Holbæk

To gange har borgere i Holbæk oplevet, at motoren er blevet stjålet fra deres både. Både lørdag og søndag kom der melding om, at bådejere havde mistet motoren, da de ville se til deres både, der i stormen var blæst op på stranden ved Uglerup. I det ene tilfælde kan gerningstidspunktet fastlægges til fredag eftermiddag mellem kl 13 og 15.30. Politiet hører gerne fra folk i området, der har bemærket tyverierne fra stranden.

 

 

Fredag – lørdag

 

Frisk butiksansat stoppede butikstyv – Ahlgade, Holbæk

kl. 16.53 prajede en butiksansat fra en outdoor butik i Ahlgade en patrulje, som netop kørte forbi. Den ansatte havde tilbageholdt en mand, som netop havde stjålet fra butikken. Medarbejderen så manden tage et værdifuld hjul til en fiskestang, hvorefter han forlod butikken uden at betale. Tyven steg på bybussen, men den ansatte fulgte efter og konfronterede ham, og han erkendte at have stjålet.

Politiet sigtede den mistænkte, en 35-årig mand fra Slagelse, for butikstyveri til en værdi af 1900 kr. Hjulet fik butikken tilbage, så de havde intet erstatningskrav. Den 35-årige fik lov til at gå, da han var blevet afhørt til sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i frituregryde – Lerchenfeldtvej, Kalundborg

Kl. 19.02 kørte politi og brandvæsen til en brand i en ejendom på Lerchenfeldtvej i Kalundborg. Det viste sig, at ilden var startet i en frituregryde og spredt sig til emhætten og udluftningskanalen. Ilden blev hurtigt slukket og men en beboer havde indåndet røg og blev taget med i ambulancen til tjek for røgforgiftning.

Tændt komfur årsag til røg – Kildemarken, Ringsted

Kl. 22.37 kom et alarmopkald om røg fra et rækkehus i Kildemarken i Ringsted. En ældre beboer blev reddet ud af røgen og kørt til tjek for røgforgiftning med ambulance. Politi og brandvæsen kom frem og konstaterede, at det røg fordi der var glemt noget på en tændt kogeplade, som gav kraftig røgudvikling. Der skete ingen skade huset.

Truende mand anholdt – Radiovej, Kalundborg

Kl. 22.40 blev en 19-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen på Kalundborg Rocker musikfestival. Den 19-årige var aggressiv og truende over for andre gæster, og da patruljen fik fat i den 19-årige vendte han vreden mod politiet. Han var opfarende og spirituspåvirket, så han blev kortvarigt anholdt og ilagt håndjern. Hans kæreste kom til stedet og lovede at følge ham hjem. Han løsladt, da han var faldet til ro, men vil få en bøde i sagen.

Biltræf – Greve

Kl 01.15 var færdselspolitiet tilstede ved Greve Main, da omkring 100 biler samt nogle motorcykler havde samlet sig på stedet. De mange biler kørte fra stedet, da politiet ankom. Det foregik stille og roligt og der blev kun skrevet en enkelt sag vedr. en bil, der manglende nummerpladen.

Mand frarøvet telefon – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 04.33 anmeldte en 19-årig mand fra Stevns, at han nogle timer forinden var blevet frarøvet sin Iphone, mens han sad og ventede på toget ved Solrød Station. Den 19-årige var spirituspåvirket, da han var på vej hjem fra en fest. To mørkklædte mænd kom hen til ham og truede ham til at udlevere sine ting. Han gav dem en bæltetaske, som indeholdt en Iphone 12. Mændene beskrives som:

A: Mand, 20-25 år, 175-180 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort tøj og en hætte trukket op over hovedet. Ansigtet var tildækket, så kun øjnene var synlige.

B: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Sort/mørkt tøj med en hætte trukket op over hovedet.

En patrulje afhørte dagen efter den 19-årige i sit hjem, da han havde fået sovet lidt. Politiet efterforsker nu sagen og indhenter overvågning fra stationen. Vidner som har set de beskrevne personer på Solrød Station natten til lørdag omkring kl. 02.45-03.15, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Lørdag - søndag

 

Mænd varetægtsfængslet for vold og trusler – Køge

Tre mænd, to på 27 og en 30 år fra Køge blev lørdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Roskilde. De blev alle tre anholdt natten mellem fredag og lørdag kl. 01.00, mistænkt for i forening med to eller flere yderligere gerningsmænd, at have standset to biler på Vordingborgvej i Køge lige efter midnat fredag nat, hvor to mænd blev truet på livet.

En af de sigtede var bevæbnet med en springkniv under truslerne, og den ene forurettede blev slået i ansigtet med knyttet hånd og den anden med flad hånd. De to forurettede fik herefter lov til at køre videre, da meget tyder på, at gerningsmændene forvekslede dem med nogen andre, som de havde et udestående med. Retten i Roskilde fængslede de tre mænd til den 31. august, og politiet efterforsker nu sagen.

Fuld mand skabte utryghed – Provstestræde, Roskilde

Kl. 10.01 anmeldte en beboer i Provstestræde, at en mand gik og tog i døre og vinduer, og rendte rundt i folks haver i beruset tilstand. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 35-årig mand fra Polen, som var kraftigt spirituspåvirket og ikke i stand til at færdes alene på gaden. Han blev derfor anholdt og taget med i detentionen til afrusning, og da han havde sovet nogle timer, blev han løslad.t

Udenlandsk butikstyv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 16.17 blev en 38-årig mand fra Polen tilbageholdt i Føtex, hvor han havde taget 7 proteinbarer og en sandwich uden at betale. Alarmen i kassen blev aktiveret, da han forsøgte at forlade kassen uden at betale for varerne. Patruljen tog ham med på politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han blev sigtet for tyveri for et samlet beløb på 206 kr. Efter afsluttet sagsbehandling blev han løsladt, men han kan forvente en bøde i sagen.

18- årig kvinde kritisk efter uheld – Valdemar Sejrsvej/ Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 16.17 skete et alvorligt færdselsuheld i krydset Gl. Ringstedvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor to bilister kørte sammen. En 21-årig mand fra Brøndby kørte ad Valdemar Sejrsvej mod, hvor han skulle lige ud i krydset. En 73-årig mand fra Holbæk holdt i krydset, hvor han skulle svinge til venstre ad Gammel Ringstedvej. I forbindelse med svingningen kørte de to bilister sammen. Den 21-åriges bil fortsatte efter sammenstødet videre til fortovet, hvor to 18-årige fodgængere blev alvorligt ramt. Politi og redning blev sendt til stedet.

Den ene fodgænger, en 18-årig kvinde fra Holbæk kom kritisk til skade, og blev fløjet med lægehelikopter til behandling. Den 18-årige mandlige fodgænger kom alvorligt til skade, og blev kørt i ambulance til sygehuset. De to bilister og flere passager fra bilerne blev kørt til tjek på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet.

Bilinspektøren blev tilkaldt og krydset blev helt afspærret, men undersøgelserne stod på. Begge biler blev indbragt til nærmere undersøgelse. Vejen blev genåbnet omkring kl. 18.30. En lygtepæl blev nedlagt af den ene bil, så ledningerne var blottede. El-selskabet blev tilkaldt til at slukke for strømmen og sikre lygtepælen.

Bilinspektørens undersøgelse skal forsøge at afklare den 21-åriges hastighed, og øvrige omstændigheder omkring det alvorlige uheld. Den seneste melding om den 18-årige kvindes tilstand er, at hun fortsat er indlagt i kritisk tilstand.

Brand i bil på P-plads – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 18.53 kom et alarmopkald om brand i en bil på en P-plads på Klosterparkvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket. Ingen personer kom noget til, og politiet talte med bilens ejer, som ankom til stedet. Patruljen optog rapport, da brandårsagen skal undersøges nærmere for at forsøge at afklare, hvorfor branden opstod.

Mand anholdt for uorden – H.P Folkmannsvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.26 kørte en patrulje til en beværtning, hvor der blev afholdt en fødselsdag. Flere personer fra samme selskab var kommet op at toppes, og det havde ført til et mindre slagsmål. Politiet kom frem og anholdt en 19-årig mand fra Holbæk, som var spirituspåvirket i en grad, så han ikke egnede sig til at færdes på gaden. Ingen ønskede at anmelde noget i forbindelse med tumulten, og ingen var kommet noget alvorligt til. Den 19-årige blev taget med i detentionen til afrusning, og blev først løsladt ud på natten, da han var faldet til ro.

Narkobilist med hammer i bilen – Krathuset, Greve

Kl. 00.46 stoppede en patrulje en bilist, som viste sig at være påvirket af hash. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt politiet en hammer i siden af førerdøren. Bilisten, en 19-årig mand fra Greve, havde ingen god grund til at køre rundt med en hammer midt om natten. Derfor blev hammeren beslaglagt, og han blev sigtet for at overtræde våbenloven. Efter at have afgivet en blodprøve, blev den 19-årige løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Bil taget fra vanvidsbilist –Havnegade, Nykøbing Sj.- Odsherred

kl. 01.30 stoppede politiet en 35-årig kvinde fra Odsherred, som kørte bil, selvom hun var kraftigt spirituspåvirket. Et pust i alkometeret viste et resultatet på over 2,0 promille. Kvinden blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen blev beslaglagt, da den høje promille falder under reglerne om vanvidskørsel. Efter blodprøveudtagelsen blev den 35-årige løsladt. Hun accepterede, at politiet tog bilen, og nu afventes svaret på analysen. Senere når sagen skal for retten, vil der blive taget stilling til om bilen kan endeligt konfiskeres.

Ung mand skabte uro på sygehus – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 01.30 kom et 112 opkald om, at en 16-årig optrådte voldsomt på akutafdelingen på Holbæk Sygehus. En patrulje kom frem, men heller ikke det fik den spirituspåvirkede 16-årige unge mand fra Ringsted til at falde til ro. Den 16-åriges mor var på stedet, men ønskede at politiet tog sig af sønnen. Han nægtede at gøre som betjentene sagde, og han optrådte truende og udtalte alverdens trusler mod en betjent og hans familie.

Han blev anholdt taget med på politistationen, men også i patruljebilen skabte han et voldsomt postyr. Den 16-årige blev sat i detentionen til afrusning, og næste formiddag blev han sigtet for trusler mod politiet og afhørt med sin mor til stede. Herefter løsladt og de sociale myndigheder blev orienteret.

Vold mod betjent – Nygade, Holbæk

Kl. 02.46 var politiet foran et diskotek i Holbæk, da der havde var optræk til ballade på Nygade. Mens betjentene var i gang med at afhøre de tilstedeværende blandede en 26-årig mand sig. Han åbnede døren til patruljebilen, mens en betjent var i gang med at afhøre, og råbte fornærmende ting til betjenten. Betjentene bad om den 26-åriges navn, men det ønskede han ikke at oplyse.

Den 26-årige var spirituspåvirket og trodsig, og flere patruljer kom frem til uroen i nattelivet. Den 26-årige mand, som viste sig at komme fra Holbæk kommune, blev anholdt, men modsatte sig anholdelsen. Han skubbede betjenten i brystet to gange, så betjentene måtte bruge peberspray for at få ro på den 26-årige. Han blev ilagt håndjern og taget med til politistationen, hvor han blev sigtet for vold mod politiet og afhørt. Herefter blev han løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

 

Søndag - mandag

 

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 14.09 kom der melding om et færdselsuheld, hvor en varevogn på afkørslen fra motorvejen ved Karlslunde påkørte en personbil, der holdt og afventede højresving. Der skete kun mindre skader på personbilen, der blev ført af en 19-årig ung mand fra Køge. Parterne blev enige om at køre lidt længere frem og parkere for at udveksle forsikringsoplysninger, men føreren af varevognen så sit snit til at accelerere og køre fra stedet. Han kørte tilbage på motorvejen og forsvandt mod nord. Politiet ledte i området efter bilen, men kunne ikke umiddelbart finde den. Der er tale om en hvid Renault Master-varevogn.

Tyveri af paller – Dyssegårdsvej, Ringsted

Kl 15.29 blev det anmeldt, at to mænd var i færd med at stjæle 10 træpaller fra et firma i området og læsse dem ind bag i en varevogn. En patrulje fik kontakt til varevognen på motorvejen ved Ringsted og to mænd, der er statsborgere i hhv Rumænien og Storbritannien blev anholdt og sigtet for tyveriet og derefter løsladt.

Eftersøgning – lystbådehavnen, Jyllinge

Kl 16.55 fik politiet besked om, at en 72-årig mand havde forladt sit hjem og at familien var bekymret for ham. Politiet blev sendt til området og der blev ligeledes tilkaldt en redningshelikopter til at deltage i eftersøgningen. Ved 19-tiden blev manden fundet liggende i et grønt område. Han blev taget om bord i helikopteren og fløjet til behandling på sygehuset. Politiet takker alle, der hjalp med at kigge efter manden.

Støjende knallertkørsel – Skoleholmen, Greve

Kl 19.08 kom der anmeldelse om, at flere unge kørte rundt på knallerter ved Holmagerskolen, hvilket er stærkt irriterende og utryghedsskabende for beboerne i området. En patrulje blev sendt til stedet, men kunne ikke finde nogle personer på knallert.

Mistanke om cykeltyveri – Viggo Eriksensvej, Sjællands Odde -  Odsherred

Kl 20.29 bemærkede en årvågen borger, at en person stod og var ved at læsse en dyr cykel ind i en varevogn. Politiet sendte en patrulje til stedet. Det viste sig dog, at der ikke var tale om tyveri. En mand på stedet kunne fortælle, at der var tale om hans egen cykel. Vi er dog altid glade for, at borgerne holder øje med, hvad der sker i deres nærområde og kontakter os, herunder hvis de får mistanke om tyveri af cykler.

Vanvidskørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl 23.07 eftersatte en af politiets patruljer en motorcykel med afmeldte nummerplader, der var på vej mod vest. Motorcyklen kørte med over 200 km/t og ønskede ikke at standse, da politiet gav tegn til det. Motorcyklen bremsede pludseligt hårdt op for at dreje til højre og i den forbindelse lykkedes det patruljen at få fat i den 34-årige mand fra Holbæk, der førte den. Han blev ud over vanvidskørslen sigtet for at fører motorcykel under påvirkning af narko og for de afmeldte nummerplader og ikke at have orden i forsikringsforholdene omkring motorcyklen, for ikke at efterkomme politiets anvisning og for at køre uden førerret. Da hastigheden var så høj, at der var tale om vanvidskørsel, blev motorcyklen beslaglagt.

Påvirket bilist – Gersagerparken, Greve

Kl 01.33 standsede politiet en bil ført af en 19-årig ung mand fra Greve, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket manden nægtede. Det skal en blodprøve nu afgøre. I bilen blev der desuden fundet en beholder med lattergas, og derfor blev manden jævnfør de nye regler om at besidde lattergas på offentlige steder sigtet for at være i besiddelse af beholderen.

Kørsel uden kørekort – Hundige Centervej, Greve

Kl 02.47 standsede politiet en 28-årig mand fra Greve, der kom kørende i en personbil. Det viste sig, at manden var frakendt førerrettet og derfor sigtes han nu for at køre uden førerret.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi