Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - fredag den 15. januar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kogleaksvej, Køge
Hovedgaden, Undløse, Tølløse
Ved Søen, Undløse, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Slotshaven, Bøgehaven, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Bøde på over en halv million til chauffør og vognmand - Greve

Selvom Tungvognscenter Øst var på stor kontrol på Karlslunde Rasteplads onsdag eftermiddag, betød det ikke, at betjentene tog et hvil om torsdagen. Her blev en tyrkisk lastbil bragt til standsning samme sted, og det kan nu resultere i en samlet bøde på en halv million.

Den 14. januar 2021 kl. 08.19 var Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi igen på færde på Karlslunde Rasteplads. En nyere tyrkisk lastbil blev vinket ind fra Køge Bugt Motorvejen og bragt til kontrol på rastepladsen.
Ved kontrol af takografen, der registrerer køre-hviletiden, kunne politiet se, at chaufføren havde kørt rigtig længe i lastbilen, og at chaufføren tilmed havde taget førerkortet ud af takografen, når han løb tør for køretid.
17 gange havde lastbilen kørt på vejene uden det påkrævede førerkort isat takografen, hvilket betyder store overtrædelser.
Politiet kontrollerer køre-hviletiderne 28 dage tilbage, og fra 22. december til 26. december 2020 havde chaufføren højst hvilet sig i 6,5 time, og havde i perioden opnået en køretid på over 43 timer. Det er en overtrædelse på 330%, da man højt må køre 10 timer dagligt.
Samlet set ender bøden på 586.000 kr., hvoraf chaufføren skal betale en tredjedel og virksomheden to tredjedele.
Tungvognscenter øst har tilbageholdt lastbilen som sikkerhed for betaling, men virksomheden har tilkendegivet, at de vil forsøge at betale bøden i den nærmeste fremtid for at få lastbilen tilbage.

Færdselsuheld – Agenavej, Greve

Kl. 08.41 rykkede færdselspolitiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket. En 23-årig mand fra København S havde i et 90-graders sving på en glat vej mistet kontrollen over sin personbil, som havde påkørt en lygtepæl og et skilt. Den 23-årige slap uskadt fra uheldet, men personbilen, der var forsynet med sommerdæk, fik mindre skader. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Uro og uorden – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 11.17 blev politiet via alarm 112 kontaktet af personale fra en af butikkerne i centret, idet en mand blev forsøgt tilbageholdt som mistænkt for et tidligere butikstyveri. Manden havde modsat sig tilbageholdelsen, så der var opstået lidt uro og uorden i centret. Politiet fik i centret kontakt til en 32-årig mand fra Frederikssund, som efter politiets nærmere undersøgelse ikke umiddelbart kunne mistænkes for at have begået et butikstyveri tidligere. Både den 32-årige og butikspersonalet, som alle var uskadte, blev talt til ro, og politiet fandt ikke grundlag for at sigte hverken den 32-årige eller andre for noget strafbart i anledning af den akut opståede uro.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Mosede Landevej, Greve

Kl. 11.24 sigtede færdselspolitiet en 20-årig mand fra Greve for kørsel uden førerret, idet han førte sin personbil ad Mosevej Landevej uden at have erhvervet sig et kørekort. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at den 20-årige havde adskillige tidligere sager om kørsel uden førerret inden for de seneste tre år. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, hvorfor den 20-årige nu kan forvente, at denne sag om kørsel uden førerret bliver lagt sammen med andre, uafgjorte sager om samme forseelse, andre overtrædelser af færdselsloven og yderligere en påstand om konfiskation af en bil, som politiet beslaglagde i december 2020. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres.

Mistænkelig adfærd afslørede efterlyst mand med hash – Kalundborg

Kl. 15.33 fik politiet en henvendelse fra en borger, der havde set en mand kravle ind ad et vindue til en lejlighed i Kordilgade i stedet for at bruge den normale adgangsvej. En patrulje kørte til stedet og kunne fra det åbenstående vindue lugte noget, der mindede om hash. Politiet valgte dog den normale adgangsvej til lejligheden, men nåede ikke helt indenfor, idet en mand i det samme forlod stedet med flere plader hash i hånden. Der var tale om en 22-årig mand fra Dianalund, som straks blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hashpladerne blev kontrolvejet til 239 gram og efterfølgende beslaglagt som bevis. Efter endt afhøring til mistanke om besiddelse af hashen med henblik på videredistribution forblev den 22-årige i politiets varetægt, idet han også var efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Han blev derfor transporteret til fogedretten og løsladt herfra efter endt retsmøde, men han kan nu også forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen om hashbesiddelsen skal afgøres.

Narkobilist uden førerret, men med skunk, anholdt efter biljagt – bil beslaglagt - Solrød / Greve / Vallensbæk

Kl. 20.53 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil, der kørte i nordlig retning mod Køge Bugt Motorvejen ved Solrød, til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 156 km/t, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Da politiet gav tegn til føreren om at standse, satte føreren imidlertid hastigheden yderligere op i et forsøg på at køre fra den forfølgende videobil fra færdselspolitiet. Under forsøget på at slippe væk kørte føreren højre om andre bilister, kørte visse steder op mod 200 km/t og foretog afledningsmanøvre ved flere motorvejsafkørsler og kørte herved hen over spærreflader. Bilisten fortsatte frem til afkørslen ved Vallensbæk, hvor føreren forlod motorvejen og fortsatte i bymæssig bebyggelse med op mod ca. 100 km/t og mod færdselsretningen. Det lykkedes til sidst at få standset bilisten på Vallensbæk Stationstorv, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 34-årig mand fra Sønderborg. Han var i forvejen frakendt kørekortet og var nu påvirket af både amfetamin og cannabis under kørslen. Ved ransagning af bilen fandt politiet ca. 115 gram skunk, 0,08 gram amfetamin og en dolk, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte besiddelse af disse ulovlige effekter. Endvidere var den 34-årige efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi til forkyndelse af en indkaldelse til et retsmøde senere i 2021. Den 34-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring til de mange overtrædelser af lovgivningen. Politiet beslaglagde i forbindelse med sagen hans personbil både på grund af den aktuelle kørsel, men også fordi det nu var 15. gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden have førerret. Der skete ingen uheld eller påkørsler under politiets forsøg på at få standset den 34-årige bilist.

Defekt baglys afslørede ung biltyv – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 23.07 anmeldte en bilist via alarm 112, at en personbil kørte med defekt baglys ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning. Da politiet fik oplyst nummerpladen på bilen, viste det sig, at bilen var meldt stjålet fra Fruegade, Roskilde, natten mellem 9. og 10. januar i år. Bilisten fulgte efter bilen, indtil en patrulje nåede frem og fik den stjålne bil standset på motorvejen mellem Solrød Nord og Solrød Syd-afkørslerne. Bag rattet sad en 17-årig mand fra Holte, som blev anholdt og sigtet for uberettiget brug af personbilen. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen, og den 17-årige blev efter afhøring, hvor de sociale myndigheder var til stede, løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Skovbakkerne, Kalundborg

Kl. 06.26 var der sket et færdselsuheld mellem to bilister, der var stødt sammen i T-krydset. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet kunne konstatere, at den ene bil var havnet i grøften som følge af uheldet. En 20-årig kvinde fra Store-Fuglede var i en personbil kørt ad Skovbakkerne i nordlig retning og frem over vigelinjen ud på Kalundborgvej. Her på blev hun på sin venstre side påkørt af en anden personbil ført af en 59-årig mand fra Kalundborg i østlig retning ad Kalundborgvej. De to parter blev begge bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol, men de var sluppet med diverse knubs og uden behandlingskrævende skader. Tilkaldte bugseringskøretøjer fik fjernet de to forulykkede biler, så der kl. ca. 07.20 atter var fri passage i østlig retning på Kalundborgvej efter uheldet. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser for kvindens vedkommende.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler