Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - fredag den 26. februar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kirkebjergvej, Jyllinge
Ellebovej, Karlslunde
Korvetvej, Jyllinge
Havevænget, Tureby
Smakkevej, Jyllinge
Rørmosevej, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Voldstien, Bjerge Strand, Store Fuglede
Holmevej, Bjerge Strand, Store Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kværkebyvej, Kværkeby, RingstedTyveri fra beboer på plejehjem – Kirkebjergvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 07.35 anmeldte personalet på et plejehjem, at en fremmed kvinde formentlig havde stjålet fra en af beboerne og var blevet opdaget, hvorefter kvinden havde taget flugten til fods væk fra området. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for at lede efter kvinden, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: håret var opsat i en hestehale, Talte: Dansk, Iført: sort jakke med pels på hætten, mørke cowboybukser, sorte sko, blå kittel magen til hjemmeplejens under jakken, Medbragte: en sort taske. Politiet fik klarlagt, at kvinden havde været inde hos en 88-årig kvindelig beboer, som under påskud af, at der var fnat på plejehjemmet, var blevet frataget sine smykker. Kvinden var efterfølgende blevet opdaget af personalet, der havde konfronteret hende med det meget tidlige besøg på plejehjemmet. Det lykkedes desværre ikke at finde kvinden, men politiet foretog diverse tekniske undersøgelser på stedet i håb om, at tekniske spor kan være med til at identificere kvinden.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området ved plejehjemmet torsdag morgen, eller som i øvrigt kan give oplysninger om hendes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Højtråbende mand på perronen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 10.00 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der var utryghedsskabende for rejsende på perron 5 på Roskilde station. Manden råbte umotiveret råbt ad de rejsende og sparkede nogle gange ud efter forskellige genstande. På stationen fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Roskilde, som af ukendte årsager var vred, men dog blev talt til ro. Han blev bortvist og kraftigt opfordret til at tage hjem. Hverken personer eller genstande havde lidt overlast, så den 39-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af hans adfærd på perronen.

Utryghedsskabende mand – Bjergsted – Jyderup – Kalundborg

Kl. 10.36 fik politiet flere henvendelser fra beboere i Bjergsted om, at en utryghedsskabende mand gik rundt i byen og måske medbragte en økse. Ingen var dog blevet angrebet af manden, der også boede i byen. Flere patruljer kørte til Bjergsted, hvor politiet under fornødne sikkerhedsforanstaltninger fik kontakt til en 35-årig mand, som udramatisk blev frihedsberøvet, så der ikke længere var risiko for, at andre måske kunne lide overlast. Politiet vurderede, at manden var oprevet og uligevægtig, hvorfor politiet fik gennemført en lægeundersøgelse af ham for en vurdering af eventuel akut behov for lægelig behandling. I mellemtiden foretog politiet undersøgelse af hans bopæl, hvor politiet fandt et par blankvåben, som den 35-årige ikke havde politiets tilladelse til at besiddelse. Disse blankvåben blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenlovgivningen. Først på eftermiddagen blev den 35-årige frigivet fra politiets varetægt, hvorefter han vendte retur til sin bopæl i byen. Ingen personer havde lidt fysisk overlast som følge af hans utryghedsskabende adfærd i området.

Røg i køkkenet – Solgården, Mørkøv – Holbæk

Kl. 11.00 rykkede både brandvæsnet og politiet i anledning af en anmeldelse om brand i en bygning. Det viste sig dog at være knap så alvorligt som anmeldt. Beboeren og en gæst var kommet ud i sikkerhed fra boligen, hvor der var kraftig i køkkenet. Brandvæsnet fandt ikke nogen egentlig brand, men en gryde med madvarer, der var brændt på og derfor afgav kraftig røg. Den 85-årige kvindelige beboer ville tilberede nogle pommes frites, men fik under tilberedningen besøg af en bekendt. Hun glemte alt om madlavningen, så indholdet i gryden brændte på med kraftig røgudvikling til følge. Brandvæsnet fjernede gryden med brændte madrester og luftede ud, da politiet forlod stedet uden rapportoptagelse, idet der ikke var sket nogen skade på hverken inventar eller personer.

Spirituskørsel – Oddenvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.57 standsede politiet en 63-årig kvinde fra Sjællands Odde, da hun kom kørende i en personbil ad Oddenvej. Hun var ifølge en alkometertest påvirket af spiritus under kørslen, så hun blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel uden førerret – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.41 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Jyderup for både kørsel uden førerret og for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Kvindens førerret havde politiet inddraget i november måned sidste år, da hun ikke havde fået aflagt en kontrollerende køreprøve efter en anden sag også om spirituskørsel. Den 62-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og hun vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.54 standsede politiet en personbil på Køgevej ved Darup med henblik på rutinemæssig kontrol af den kvindelige fører og en mandlig passager i bilen. Kvinden var en 25-årig kvinde fra Hedehusene, som sad bag rattet, selv om hun ikke havde et kørekort. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den mandlige passager var en 27-årig mand også fra Hedehusene, som pludselig oplyste i forbindelse med politiets undersøgelse af bilen og ejerforholdet mv., at bilen var stjålet. Ved politiets henvendelse oplyste bilejeren, at bilen var stjålet fra Vor Frue-området, hvor manden havde adgang til bilejerens bopæl for at passe husdyr. Bilejeren havde ikke givet den 27-årige tilladelse til at tage bilnøglerne, der var frit tilgængelige på bilejerens bopæl. Disse oplysninger resulterede i, at politiet tillige sigtede både kvinden og manden for uberettiget brug af køretøjet. Bilnøgler inddrog politiet og medtog til politistationen med henblik på senere udlevering til bilejeren. Begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Utryghedsskabende unge forsamles om aftenen – Rådhuspladsen, Store Heddinge - Stevns

Torsdag eftermiddag fik politiet et tip om, at unge mennesker var begyndt at forsamles i aftentimerne efter kl. ca. 21.00 på en legeplads tæt på rådhuset og et supermarked. De unge forsamledes flere, end det var tilladt ifølge forsamlingsforbuddet på fem personer, ligesom de unge på stedet også kunne mistænkes for at ryge euforiserende stoffer, larme og i øvrigt fremstå utryghedsskabende over for forbipasserende. En patrulje foretog et tilsyn i området omkring kl. ca. 22.30, men fandt ikke nogen forsamlet på det oplyste område. Patruljen foretog i samme forbindelse tilsyn andre steder i byen, hvor unge kunne finde på at forsamle sig, men heller ikke nogen af disse steder fandtes forsamlinger af unge.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 18.43 fik politiet flere anmeldelser om, at bilister var impliceret i et mindre alvorligt færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor efter påkørsel af dækrester. Det viste sig, at der alene var tale om mulige materielle skader på to personbiler, der begge var kørt lige bagefter en lastbil. En dæk i højre side af en anhænger tilkoblet en lastbil ført af en 50-årig mand fra Farsø var pludselig sprunget, så dækrester lagde på motorvejen, så de to efterfølgende, kvindelige bilister ikke kunne undgå at påkøre dem. Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet, og parterne sørgede selv for det videre fornødne med hensyn til eventuel bugsering af deres køretøjer.

Uroskabende forsamling af unge – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

I løbet af aftentimerne torsdag fik politiet flere henvendelser om, at en del unge mennesker var forsamlet ved en kunststofbane, hvor de kunne mistænkes for at overtræde forsamlingsforbuddet. Nogle af henvendelser gik også på, at der blev spillet musik til ulempe for de omkringboende. Politiet var et par gange forbi området og påtalte over for de tilstedeværende, der var tilbage, efter at nogle formentlig var flygtet ved synet af politiet, at ophold i området skulle ske ved at tage hensyn til de omkringboende. Endvidere indskærpede politiet de gældende regler i forhold til forsamlingsforbuddet, men fandt ud fra egne observationer ikke grundlag for at sigte nogen for overtrædelse af forsamlingsforbuddet eller andre regler i forbindelse med deres adfærd i området.

Mistænkelige biler – Søndre Park-området, Ringsted

Kl. 21.25 fik politiet et tip, om flere køretøjer kørte rundt i den sydlige del af Ringsted, idet personerne i bilerne måske solgte hash til personer i området. En patrulje kørte til området for at lede efter bilerne, men fandt kun en enkelt personbil, som kunne være interessant efter indholdet i anmeldelsen. I det kontrollerede køretøj befandt sig tre mænd på 19, 21 og 24 år fra lokalområdet, men ingen af dem var i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved nærmere kontrol af bilen viste det sig, at bilens nummerplader var blevet afmeldt hos Motorstyrelsen et par dage i forvejen, så politiet inddrog nummerpladerne med henblik på senere aflevering hos motormyndigheden. Ingen blev således sigtet for noget i anledning af politiets kontrol.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Dyssevej, Kalundborg

Kl. 23.08 standsede politiet en 24-årig mand fra Stenløse, da han kørte i en personbil på Dyssevej. Den 24-årige viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet, og ved nærmere undersøgelse kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen i bilen. Han blev derfor sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til undersøgelse for netop alkohol og euforiserende stoffer. Den 24-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 23.2 rykkede politiet ud til et færdselsuheld efter en anmeldelse om, at en varebil var kørt i grøften. På uheldsstedet var en varebil ganske rigtig havnet i grøften, uden at andre trafikanter havde været involveret i uheldet. Ved varebilen opholdt sig en 32-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus. Han nægtede at have været fører af varebilen på uheldstidspunktet, men politiet mistænkte ham alligevel for at have været føreren. Derfor blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 32-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Besiddelse af euforiserende stoffer – Kalundborg

En 36-årig mand fra Jerslev Sj. og en 42-årig mand fra Kalundborg blev ved et grundlovsforhør torsdag varetægtsfængslet foreløbig frem til den 23. marts 2021. De var begge ved grundlovsforhøret blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse til andre, efter at politiet havde standset dem i en bil, hvor de medbragte ca. 5,5 kg skunk. Ved efterfølgende ransagninger på et par adresser i Kalundborg kommune havde politiet fundet yderligere cannabisplanter samt opstarten på et skunklaboratorium, hvilket var det indledende mistankegrundlag mod de to mænd. Retsmødet blev i øvrigt afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen af hensyn til den fortsatte efterforskning.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler