Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - mandag den 26. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hybenvænget, Svogerslev, Roskilde
Syrenvej, Køge
Bambusvej, Køge
Stigårdsvej, Solrød Strand (2 steder)
Snebærvej, Ølsemagle, Køge
Humlekærgård, Køge
Toftekærvej, Køge
Thorsminde, Himmelev, Roskilde
Agerhuset, Greve (2 steder)
Flinterup Mark, Flinterup, Store Fuglede

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lykkestien, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hovedgaden, Ugerløse
Knolden, Himmelev, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Skansevej, Rødvig Stevns
Lyngvej, Køge
Tune Landevej, Tune
Karlslunde rasteplads, Karlslunde (2 anmeldelser)


Fredag – lørdag:


Biltyv lavede færdselsuheld og flygtede – Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde

Kl. 09.30 anmeldte en 61-årig kvinde fra Roskilde, at hendes bil netop var blevet påkørt af en varebil, som flygtede fra stedet, uden at føreren gav sig til kende og deltog i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Anmelderen havde aflæst varebilens nummerplade, så politiet kunne se, at varebilen var efterlyst som stjålet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, hvor varebilen var bakket ind i anmelderens bil, så der opstod mindre materiel skade.
En patrulje ledte efter varebilen i området og fik kontakt med den på Herregårdsvej ved Egelund. Føreren af varebilen standsede uden dramatik og blev identificeret som en 35-årig mand fra Roskilde. Han havde ikke noget kørekort og oplyste uopfordret, at varebilen var stjålet og nu forsynet med nogle andre nummerplader. Den 35-årige fører blev anholdt og sigtet for både uberettiget brug af varebilen samt for narkokørsel, idet han skønnedes heraf under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og efterfølgende afhørt til overtrædelserne af færdsels- og straffeloven. Varebilen viste sig at være stjålet i december 2020 i Vordingborg fra en indhegnet parkeringsplads. Den 35-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel – Lillevangsvej, Greve

Kl. 18.05 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 19-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash efter en narkometertest).

Færdselsuheld / spirituskørsel – Langelandsvej, Køge

Kl. 20.33 var en 78-årig mand fra Køge væltet under kørsel på en lille knallert, da han havde ramt et vejskilt i forbindelse med en svingning. Han var sluppet uskadt fra uheldet, men politiet kunne konstatere, at han inden kørslen havde indtaget lidt for meget alkohol til at kunne køre lovligt på en 30-knallert. Derfor blev den 78-årige sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i knallertkørerens uheld.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Huginvej, Ringsted

Kl. 21.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Værftsvej, Køge

Kl. 22.28 anholdt og sigtede politiet en 46-årig kvinde fra Lille-Skensved for spirituskørsel i en personbil. En alkometertest bekræftede, at hun var kraftigt spirituspåvirket under kørsel og gav i øvrigt så højt et udslag, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve vil vise en alkoholkoncentration i den 46-åriges blod på over 2,00 promille. Hun kunne derfor mistænkes for at være omfattet af de i foråret vedtagne regler om beslaglæggelse og konfiskation af køretøjer, der er blevet benyttet til såkaldt vanvidskørsel. Politiet beslaglagde derfor hendes personbil og inddrog hendes førerret, så hun ikke længere må køre bil. Den 46-årige kan nu afvente analyseresultatet af den udtagne blodprøve, før hun hører nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Forsøg på tyveri af knallert – Parkvænget, Roskilde

Kl. 00.39 fik politiet en anmeldelse om, at to personer var i færd med at stjæle en knallert fra et skur. De anvendte en vinkelsliber til at skære en kædelås over, hvorefter låsen blev henkastet på stedet. En patrulje kørte hastigt til området og bemærkede kun én person løbe fra området. Politiet fik personen indhentet og identificeret som en 18-årig mand fra Roskilde. Han blev sigtet for forsøg på tyveri af knallerten, selv om han nægtede at have noget med sagen at gøre. Politiet undersøger nu grundlaget for sigtelsen mod ham og forsøget i øvrigt at få identificeret den anden mistænkte i sagen ifølge oplysningerne i anmeldelsen. Den 18-årige var kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og afhøring til sagen.


Lørdag – søndag:


Utryghedsskabende mand endte i detentionen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 10.01 fik politiet en henvendelse om, at muligt to mænd havde kastet flasker ned i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station. En patrulje fik kontakt til en spirituspåvirket, 26-årig mand fra Litauen, men med tilknytning til Danmark. Politiet vurderede, at han kunne klare sig selv og blev sendt bort fra området, da de få glasskår, der lå i tunnelen, ikke med sikkerhed kunne være fra flaskekast, som den 26-årige havde foretaget.
Kl. 10.47 fik politiet atter en henvendelse om den 26-årige, som nu havde flyttet sig hen til selve stationsbygningen, hvor hans ophold i den spirituspåvirkede tilstand var utryghedsskabende. Det medførte, at den 26-årige blev frihedsberøvet og efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i stationsområdet.

Ufrivilligt langt museumsbesøg – Nørregade, Køge

Kl. 16.11 havde tre udenlandske museumsgæster kontaktet alarmcentralen via 112, idet de ikke kunne komme fra et besøg på Køge museum. En patrulje kørte til stedet og kunne se, at museet lukkede kl. 15.00. Patruljen fik lokaliseret de tre museumsgæster, som opholdt sig i museets gårdhave. Det lykkedes politiet at finde frem til en medarbejder med nøgle, så de tre kvindelige og sydamerikanske museumsgæster i god behold kunne lukkes ud kl. ca. 17.30.

Tyveri fra genbrugspladser – Brohaven, Jyllinge - Roskilde / Tangmosevej, Køge

Kl. 17.35 fik politiet en anmeldelse om muligt tyveri fra genbrugspladsen i Jyllinge, idet en mand i en varebil var mistænkt for at stjæle fra genbrugspladsen. En patrulje kørte til området, men den pågældende varebil, hvis nummerplade var blevet aflæst, befandt sig ikke på stedet længere.
Kort efter fik politiet oplysninger om, at varebilen måske befandt sig ved en genbrugsplads i Bjæverskov og lidt senere ved genbrugspladsen i Køge. På Tangmosevej i Køge fik politiet kontakt til varebilen, der blev ført af en 26-årig mand fra Helsingør. I hans varebil var køleskabe, kummefrysere, et komfur og nogle fladskærme, som han kunne mistænkes for at have stjålet fra genbrugspladsen i Jyllinge. Den 26-åirge blev sigtet for tyveri af disse effekter, som blev afleveret på genbrugspladsen i Køge. Endvidere undersøger politiet, om han også kan mistænkes for tyveri fra genbrugspladserne i Bjæverskov og i Køge.

Badering drevet til søs – Kalundborg fjord – Kalundborg

Kl. 17.40 fik politiet en henvendelse om, at en brunlig badering var set drivende til søs i fjorden. Politiet underrettede straks Forsvarets redningstjeneste herom, men ingen var meldt savnet hos dem. På den baggrund foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen i det blæsende, danske sommervejr.

Blufærdighedskrænkende adfærd – Jersie Strandvej / Parkvej, Solrød Strand

Kl. 20.22 fik politiet flere anmeldelse fra kvinder om en mand, der havde taget opstilling på Jersie Strandvej ved Parkvej. Han havde stået med sin penis i hånden og ifølge anmeldelserne masturberet, så de kvindelige anmeldere, der havde passeret manden, havde fået krænket deres blufærdighed. En patrulje ledte efter manden, der blev beskrevet som: mand, ca. 40 år, ca. 190 cm høj, kort brunligt/sort hår, uplejet skæg, iført T-shirt og shorts med lynlås og lommer. Politiet fandt imidlertid ikke manden, der kan forvente en sigtelse for sin blufærdighedskrænkende adfærd.

Målrettet hastighedskontrol – Ringstedvej, Køge

Færdselspolitiet foretog lørdag aften i tidsrummet kl. ca. 20.15 – 21.45 en målrettet kontrol af bilisternes hastighed, når de kørte ad Ringstedvej i østlig retning i tættere bebygget område ud for Køge gymnasium. Her er højst tilladte hastighed 50 km/t, men kl. 20.27 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 78 km/t på strækningen. Der var tale om en personbil ført af en 31-årig mand fra Taastrup, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Hans førerret var nemlig blevet inddraget i 2013, så han havde ikke nogen ret til at føre personbilen. Han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og i øvrigt gjort bekendt med, at han også kunne forvente at få et klip i kørekortet. Personbilens ejer kan nu også forvente en sigtelse for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.
Hastighedskontrollen på stedet medførte i øvrigt, at tre bilister blev målt til at køre så hurtigt, at de ud over en bøde også kan forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Endvidere blev otte andre bilister sigtet for at have kørt så hurtigt på stedet, at de ud over en bøde også kan forvente et klip i kørekortet.

Anmeldelse om skud var blot fyrværkeri – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.48 fik politiet den første henvendelse om muligt skyderi i boligområdet. Det medførte udrykning af flere patruljer, der få minutter kunne blive beroliget af endnu en anmelder, der oplyste at have set noget affyre fyrværkeri i området. Politiet fik også den oplysning bekræftet ved tilstedeværelsen i området, men ingen kunne drages til ansvar herfor, selv om affyring af fyrværkeri ikke er tilladt på dette tidspunkt af året.

Mistænkeligt forhold – Haslevvej, Ringsted

Kl. 03.10 fik politiet en anmeldelse om, at der i en forladt fabriksbygning var blevet frisk blod, et patronhylster og et jernrør, ligesom der på en væg var noget, der også lignede blod. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til fabriksbygningen, hvor en patruljehund fik lov at snuse til det røde stof. Politihunden reagerede ikke som forventet, hvorfor politiet formodede, at det røde blodlignende stof formentlig var såkaldt teaterblod. Patronhylsteret var et løsskudshylster, så samlet set vurderede politiet, at nogen måske havde lavet noget ”teater” på et tidspunkt uden at foretage den fornødne oprydning. Politiet fandt ingen indikationer på, at noget strafbart eller personfarlig kriminalitet skulle være foregået på stedet.


Søndag – mandag:


Mistænkeligt forhold – Trylleskov Alle, Karlstrup, Solrød Strand

Kl. 10.22 anmeldte en opmærksom, 32-årig lokal mand, at han siden kl. ca. 09.00 og til kort før anmeldelsen havde bemærket en varebil med tre fremmede personer i. De havde kørt rundt i området med lav fart, og et par af personerne var forskellige steder gået ind på nogle adresser, hvor de havde kigget gennem vinduerne. Inden henvendelsen til politiet havde anmelderen forhørt sig hos beboerne i området, men ingen kendte noget til omhandlede køretøj og de tre personer. Bilen blev beskrevet som en grå varebil, hvori der befandt sig disse tre personer: A: Mand, 45-50 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Førte køretøjet; B: Kvinde, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Iført: Bandana, "rengøringstøj"; og C: Mand, 25-30 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt. Politiet fandt hverken køretøjet eller de tre personer, så det kunne afklaret, hvad deres ærinde havde været i området.

Badedyr drevet til søs – Kallesvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 13.51 underrettede en 42-årig mand fra København V politiet om, at et badedyr var drevet til søs i Nyrup bugt. Badedyret drev i vestlig retning og kunne ikke reddes i land. Ifølge anmelderen var der tale om en lyserød, oppustelig flamingo, som man havde mistet kontakten med. Politiet underrettede straks Forsvarets redningstjeneste om det mistede badedyr, såfremt det meget iøjnefaldende badedyr skulle blive observeret af andre strandgæster i området. Ingen har således været i fare, og politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af underretningen.

Grundlovsforhør – Narkokørsel / narkobesiddelse / våbenloven mv. - Hundige Centervej, Greve

Kl. 15.12 standsede politiet rutinemæssigt en dansk registreret varebil med henblik på kontrol af fører og køretøj, idet føreren ikke anvendte sikkerhedssele. Føreren, der ikke havde medbragt sit kørekort, deltog i en narkometertest og kunne efterfølgende mistænkes for at være påvirket af både amfetamin, methamfetamin og cannabis. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, og i den forbindelse oplyste føreren sin identitet som en 42-årig mand fra Polen, men med en tilknytning til en adresse i Danmark. Ved kontrol af disse oplysninger stemte førerens oplysninger ikke helt, hvorefter politiet ved ransagning af varebilen fandt identitetsdokumenter lydende på en 40-årig mand fra Borup. Føreren blev anholdt, idet han faktisk var efterlyst som udeblevet fra fogedretten, og fordi politiet ved ransagningen af varebilen ud over identitetspapirerne også fandt indikationer på besiddelse og måske handel med narkotika. I varebilen fandt politiet flere stik- og slagvåben, et par plader hash, kontanter og et snifferrør. Ved en efterfølgende ransagning på den anholdtes bopæl fandt politiet en portion stærkere narkotika, digitalvægte, snifferrør og yderligere lidt hash. Disse fund medførte en mistanke mod den 40-årige for besiddelse af de euforiserende stoffer med henblik på videresalg, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser herom. Den 40-årige anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i forhold til sigtelsen for narkokørsel og blev tillige afhørt til de øvrige sigtelser, herunder især narkobesiddelsen. Efterfølgende forblev den anholdte mand i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling under efterforskning af mistanken mod ham for besiddelse af narkoen med henblik på videresalg. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre.

Anmeldelse om seksuelt overgreb – Bøllingsvej, Ringsted

Kl. 16.42 anmeldte en 25-årig kvinde fra Ringsted, at hun natten mellem lørdag og søndag på et ukendt tidspunkt i tidsrummet kl. 02.00 – 03.00 var blevet udsat for et seksuelt overgreb af en fremmed mand. Hun gik alene ad Bøllingsvej, da hun pludselig blev grebet bagfra af en fremmed mand, der trak hende ind i en bil på en nærliggende parkeringsplads. Inde i bilen krænkede manden hende i forbindelse med en delvis afklædning og samtidige befølinger forskellige steder på hendes krop. Det lykkedes den 25-årige kvinde at frigøre sig fra mandens overgreb, så hun kunne flygte til fods ad Bøllingsvej mod syd. Efter anmeldelsen søndag eftermiddag blev kvinden undersøgt for eventuelle skader og spor efter den mistænkte, som hun beskrev som: mand, 25-30 år, 180-185 cm høj, muskuløs af bygning, lys i huden og lyst kort hår, iført mørk hættetrøje, mørke shorts til omkring knæene og mørke kondisko. Han talte dansk og forgreb sig på offeret i en mørk personbil, ukendt mærke, med fem døre og umiddelbart uden særlige kendetegn. Offeret har ingen oplysninger om, hvor den mistænkte og hans køretøj forsvandt hen.
Politiet har søndag eftermiddag og aften undersøgt området ved parkeringspladsen for eventuelle spor ved brug af politihunde. Sagen efterforskes nu i et forsøg på at få identificeret den mistænkte, så motivet bag overfaldet på kvinden kan afklares strafferetligt.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området natten mellem lørdag og søndag, eller som kan give oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri fra genbrugsplads – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 18.09 fik politiet igen en anmeldelse om muligt tyveri fra genbrugspladsen, idet en person kørende i en varebil udviste mistænkelig adfærd. En patrulje kørte mod genbrugspladsen og fik på Vestre Hedevej kontakt til en varebil, hvis fører var en 26-årig mand fra Helsingør. Ham havde politiet også mødt om lørdagen i forbindelse med tyverier fra genbrugspladser i bl.a. Jyllinge og Køge, men nu kørende i en anden varebil end om lørdagen. I varebilen fandt politiet seks fladskærme, en mobiltelefon, værktøj, stationær PC og en vaskemaskine, som han havde tilegnet fra genbrugspladsen. Den 26-årige blev sigtet for tyveri fra genbrugspladsen, idet han ikke havde tilladelse til at tilegne sig disse ting. Endvidere kunne politiet konstatere, at dækket på det ene forhjul ikke havde den lovlige mønsterdybde, så han blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Dagens sigtelser vil blive afgjort sammen med gårsdagens sigtelser for tyverier fra de andre genbrugspladser.

Ung bilist uden førerret – Godsvej, Greve

Kl. 21.25 ønskede færdselspolitiet at standse en bilist for at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Trods tegngivning om standse, herunder brug af udrykningssignalet, ønskede bilister umiddelbart ikke at standse, men gjorde det dog kort efter. Føreren forsøgte nu at undløbe, men blev indhentet af politiet, der kunne konstatere, at en kun 15-årig dreng fra Ishøj havde siddet bag rattet i en personbil. Han kunne i sagens natur ikke have førerret til bilen, så han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Bilen tilhørte et familiemedlem, og politiet underrettede efterfølgende hans værger om sigtelsen mod ham. Senere vil den 15-årige og hans værger høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mange biler forsamlet – Industrivej, Roskilde

Kl. 22.07 var en lokal borger bekymret for, om op imod 20 bilister, der var forsamlet på parkeringspladsen i industrikvarteret, kunne finde på at køre hensynsløst i området. En patrulje kunne kort efter konstatere, at ca. 15 bilister var til stede i området. Flere af biler var henstillet uhensigtsmæssigt i forhold til de afmærkede parkeringsarealer, så politiet fik i forbindelse med en præventiv samtale orienteret førerne om at parkere ifølge reglerne ved ophold i området. Ingen blev sigtet for noget ved politiets kontrol i området.

Indbrudstyv overrasket – Toftekærvej, Køge

Kl. 01.49 slog en 76-årig mand alarm til politiet, idet han havde overrasket en indbrudstyv i sin bolig. Politiet sendt flere patruljer til området for at lede efter indbrudstyven, der var blevet overrasket inde på et kontor i den private bolig. Den 76-årige var forinden blev vækket ved lyde af en rude, der blev knust. Da han undersøgte dette nærmere, så han i mørket i kontoret skikkelsen af en knap 170 cm høj mand. Indbrudstyven flygtede straks ud ad vinduet og efterfølgende på en knallert, som formentlig blev ført af en anden person. De forsvandt i området, og det lykkedes heller ikke politiet at finde frem til de formentlig to personer på knallerten. Det lykkedes ikke indbrudstyven at stjæle noget fra den 76-åriges bolig, og politiet afventer nu resultatet af de tekniske spor, som indbrudstyven måtte have afsat på gerningsstedet.

Denne anmeldelse kan måske relateres til nogle andre indbrud i villaer på Syrenvej, Bambusvej, Snebærvej og Humlekærgård, hvor der i løbet i af weekenden også er blevet forøvet indbrud ved at knuse en rude. På Syrenvej vågnede beboeren også ved en rudeknusning, da en p.t. ukendt indbrudstyv forsøgte at skaffe sig adgang til boligen natten mellem lørdag og søndag kl. ca. 00.30.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have observeret noget i relation til de anmeldte indbrud, eller som har set mistænkelige personer eller køretøjer i dette boligområde i Køge. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i udestue – Rørager, Greve

Kl. 04.12 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i taget på en udestue på en privat adresse. En 20-årig mand på stedet var vågnet ved lyde fra det brændende plasttag og havde slået alarm. Branden havde været meget minimal, men havde dog udviklet noget røg. Ved undersøgelse af brandstedet fandt politiet rester af noget, der kunne minde om et nødblus, som kunne været blevet afskudt forinden i området. Forsvaret oplyste, at der ikke var modtaget nogen anmeldelse om sejlende i nød, hvorfor der måske snarere var tale om uhensigtsmæssig brug af et nødblus inde over land. Det næsten udbrændte nødblus formodedes at være faldet ned på udestuens plasttag og herefter forårsaget den mindre brand. Ingen kom til skade ved branden, som politiet nu undersøger nærmere.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi