Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - tirsdag den 26. januar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engstien, Gørlev
Poppelhaven, Greve
Møllehaven, Jyllinge


Utryghedsskabende mand – Stationscentret, Roskilde

Kl. 08.20 fik politiet en henvendelse fra en forretningsdrivende i Stationscentret om, at en mand flere nætter i træk havde overnattet på en overdækket bænk ved busholdepladsen. Manden var opfordret til at finde et andet sted at opholde sig og sove om natten, men ønskede ikke at flytte fra stedet. Politiet fik på stedet kontakt til en udenlandsk mand, der blev frihedsberøvet for at få fastlagt hans identitet. Manden var modstræben i forhold til politiets indgriben, men blev identificeret som en 53-årig mand fra Sverige, der efter et par timers ophold i politiets varetægt blev løsladt med en kraftig opfordring om at finde et andet opholdssted i Danmark. Den 53-årige blev ikke sigtet for noget i forbindelse med sine overnatninger på stedet.

Mistænkelig indsamling – Centervej, Høng / Stationsvej, Svebølle - Kalundborg

Kl. 13.01 fik politiet nogle henvendelser om et udenlandsk par, der forsøgte at lokke nogle penge fra borgerne til fordel for handicappede børn i udlandet. Der var tale om en mand og en kvinde, der nu var kørt fra stedet i ukendt retning i en rumænsk registreret, sølvgrå personbil. En patrulje kørte til området for at lede efter bilen og de to personer, men fandt hverken bil eller personer, så politiet kunne få klarlagt, om der i givet fald havde været tale om en lovlig indsamling.
Kl. 15.09 fik politiet en ny henvendelse om et par – en mand og en kvinde – der kl. ca. 14.30 havde tigget penge fra folk ved et supermarked i Svebølle. Personalet i supermarkedet havde jaget dem væk, så de efterfølgende var kørt fra stedet i en personbil svarende til bilen, som parret forlod Høng-området i tidligere på dagen.
Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for indsamlere, der spontant stiller sig op og beder om penge til formål, der kan virke som mistænkelige påskud til at samle ind. Undlad at donere penge og underret politiet om den måske ulovlige indsamling, så politiet kan foretage en kontrol, herunder hvorvidt man er i besiddelse af den fornødne tilladelse til indsamling.

Narkokørsel uden førerret – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 17.30 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ind på en tankstation, hvor politiet kontrollerede ham. Forinden havde den 17-årige forsøgt at løbe fra personbilen, men blev dog indhentet af politiet. Den 17-årige havde ikke erhvervet sig et kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve på et sygehus til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, ligesom politiet undersøger, hvordan den 17-årige uden kørekort havde fået overdraget føringen af bilen.

Mindre brand – Ølbycenter, Køge

Kl. 2042 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand. Det viste sig dog kun at være en mindre brand i nogle dåser, der stod i en krog i centerområdet. Ilden var næsten gået ud, og der var ikke sket nogen skade på noget som følge af optændingen i dåserne – måske for at holde varmen udendørs. Både brandvæsnet og politiet forlod herefter stedet uden at foretage sig yderligere med baggrund i anmeldelsen.

Anholdelse – Indbrud i herretøjsbutik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 02.22 kontaktede en 20-årig mand fra Holbæk politiet, fordi han var vågnet ved et højt brag fra gaden. Da han undersøgte det nærmere, kunne han se en knust forretningsrude ind til en herretøjsbutik. To personer kom ud med favnen fyldt med tøj og gik i retning mod havnen. Kort efter kom endnu en person ud med tøj i favnen. Den sidste gik i østlig retning ad Ahlgade, hvor den første politipatrulje fik øje på ham. Tøjet smed han fra sig og tog flugten i løb ad Studiestræde og videre over et plankeværk, inden han endte i en gyde, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 20-årig mand fra Ugerløse. Politiet kunne konstatere, at han ud over at være set med tyvekoster fra forretningen også havde diverse glasskår i tøjet efter at have forceret den knuste forretningsrude. De to øvrige personer fandt politiet ikke frem til i første omgang, så den 20-årige anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde til afhøring til sagen. Han er fortsat i politiets varetægt, idet den 20-årige faktisk også var efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Holbæk, hvor han senere vil blive fremstillet i dag. Politiet forventer herefter, at han bliver løsladt efter mødet i fogedretten, idet grundlaget for fremstilling i retten med henblik på varetægtsfængsling i anledning af indbruddet ikke skønnes at være til stede.

Politiet i Holbæk hører gerne fra vidner, der måtte have set to personer med favnen fyldt med herretøj i området og i retning mod havnen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Mistænkeligt forhold – Gersagerparken, Greve

Kl. 04.33 fra en vågen, 78-årig mand fra Greve, som netop havde hørt noget, der mindede om en bil, der bremsede kraftigt op. Derefter havde der lydt noget, der kunne minde om et skud, der blev efterfulgt af et par minutters stilhed, inden en lyd som et skud kunne høre. Herefter gassede en bil op og kørte fra området. En patrulje blev sendt til området for at lede efter spor eller andet, der kunne opklare, hvad der måtte være foregået. Politiet fandt dog intet mistænkeligt i området, så der var ikke umiddelbart grundlag for at foretage yderligere undersøgelser med baggrund i anmeldelsen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.39 var to biler stødt sammen på Sydmotorvejen i det nordgående spor umiddelbart nord for afkørsel 33 Lellinge. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en personbil stod ved midterrabatten med fronten imod færdselsretningen, ligesom en anden personbil stod i nødsporet også med fronten mod færdselsretningen. Afspærringen af uheldsstedet gav anledning til kø, så trafikanter blev ledt væk fra motorvejen ved afkørsel 33 Lellinge, idet kun 1 spor var farbart forbi uheldsstedet. En 46-årig mand fra Hårlev kørte i nordlig retning, men satte hastigheden ned på grund af kødannelse, så han tændte havariblinket for at advare andre. En 28-årige kvinde fra Fakse Ladeplads opdagede for sent den forankørendes nedsættelse af hastigheden, så de stødte sammen, hvorved bilerne snurrede rundt. Begge blev tilset af ambulancepersonalet og efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen i Køge, men de var begge sluppet fra uheldet med diverse knubs. Kl. ca. 08.30 var oprydningen på uheldsstedet afsluttet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler