Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - tirsdag den 27. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kornvænget, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Poppelvej, Ølsemagle, Køge
Lærkevej, Solrød Strand
Prinsensvej, Ringsted
Holmevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Prinsensvej, Ringsted
Stationsholmen, Greve


Bortvisning af uønskede unge – Ølbycenter, Køge

Kl. 08.22 ønskede personalet i Køge Svømmeland assistance til at bortvise nogle unge, som ikke ønskede at rette sig efter personalets anvisninger. Deres utilfredshed kunne høres i telefonen i forbindelse med personalets henvendelse til politiet, som kort efter fik kontakt til fire unge mænd på 17 og 18 år fra Køge og Lille-Skensved. De blev alle bortvist med en formaning om at rette sig efter personalets anvisninger. Ingen blev sigtet for noget i denne omgang.

Gasledning overgravet – Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 08.50 havde en 31-årig mandlig fører af en gravemaskine været i gang med noget gravearbejde, hvorunder han skulle fjerne en stor sten. Uheldigvis befandt sig en gasledning lige under, så gasledningen blev gravet over i forbindelse med fjernelse af stenen. Brandvæsnet og gasselskabet kom til stedet, så lækagen kunne udbedres. Brandvæsnet kontrollerede de nærliggende boliger for eventuel gasindtrængning, men ingen var i fare. Heller ingen kom til skade ved hændelsen, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.16 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende eller andre bevidsthedspåvirkende stoffer. Den 28-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Tricktyveri – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 12.38 anmeldte pårørende til en 90-årig kvinde fra Ringsted, at hun havde fået stjålet sit dankort af en fremmed mand, der uopfordret havde henvendt sig til hende efter et indkøb i supermarkedet Fakta kl. ca. 11.00. Manden havde spurgt efter vej til sygehuset på et sprog, som den 90-årige havde svært ved at forstå. Han havde stået tæt på kvinden og havde på ukendt måde fået stjålet hendes dankort, der havde ligget løst i en lomme på hendes cardigan. Den 90-årige opdagede først tyveriet, da hun var kommet hjem. Hun skyndte sig at få dankortet spærret i banken, som kunne oplyse, at der ikke var foretaget nogen uberettiget hævning fra hendes bankkonto.
Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Yderligere kendetegn: Skægstubbe, Talte: gebrokkent engelsk. Politiet har nu optaget rapport om tricktyveriet og forsøger nu at få identificeret den fremmede mand.

Voldsomt nedbør – Kalundborg kommune

Den voldsomme nedbør i Kalundborg kommune mandag eftermiddag gav anledning til følgende henvendelser til politiet med typisk trafikale problemstillinger:
Kl. 14.50 – Klosterparkvej/Esbern Snaresvej – kloakdæksel ”skudt op” pga. regnen
Kl. 14.50 – Gørlev: Ågårdsvej/Tjørnhøjvej – træ væltet, så det spærrer vejen
Kl. 15.06 – Store-Fuglede: Flinterupvej – træ væltet til gene for trafikken
Kl. 15.23 – Hovvejen – viadukt oversvømmet – to biler ”strandet” i vandmasserne
Kl. 17.00 – N. Valdemars Alle – El-ledninger faldet ned i have/på legeplads – ingen fare
Politiet har ikke fået meldinger om hændelser med personskade i anledning af det voldsomme vejr i kommune i eftermiddagens løb.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Hundigevej, Greve

Kl. 15.48 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Greve for kørsel i både narkotikapåvirket tilstand og i frakendelsestiden i personbil. Narkometertesten af ham indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Ved ransagning af bilen fandt politiet 0,76 gram hash, som han også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for euforiserende stoffer, og bilens ejer kan også forvente en sigtelse for at have ladet den 33-årige fører af køretøjet, selv om han er frakendt kørekortet.

Spirituskørsel – Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 17.10 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Hørve for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 18.20 anmeldte pårørende til en 78-årig kvinde fra Køge, at hun havde fået stjålet sin pung i tidsrummet kl. 10.00-11.00, hvor hun havde siddet på en bænk ved busholdepladsen. Den 78-årige sad på bænken, da en fremmed kvinde også satte sig ved siden af og spurgte, om hun kunne låne nogle penge. Det ønskede den 78-årige ikke at medvirke til, og først på vej hjemad opdagede hun, at hun manglede sin pung med bl.a. kontanter og et dankort. Hvordan det kunne lykkes den fremmede kvinde at stjæle pungen, forsøger politiet nu at få klarlagt i samarbejde med offerets pårørende. Politiet har i øjeblikket ikke noget signalement af den fremmede kvinde.

Uro og uorden – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 19.01 kørte flere patruljer til Jyllandsgade til området ved et supermarked, hvor 8-10 unge lavede uro og uorden og i øvrigt tilsyneladende var i konflikt med en ældre mand. Politiet fik på stedet til en ældre mand, der gennem nogen tid havde haft en verbal konflikt med nogle lokale unge. Den konflikt havde tilsyneladende udviklet sig lidt verbalt, så personer og kunder til supermarkedet blev chikaneret heraf.
Gruppen af unge var inden politiet ankomst forsvundet, men nogle fra gruppen fandt politiet i Klosterlunden. Her traf politiet seks unge i alderen 14-17 år fra Ringsted. En 16-årig ung mand i gruppen var i besiddelse af ca. 0,5 gram hash, så han blev sigtet for ulovlige besiddelse af det euforiserende stof. Hans værger og de sociale myndigheder blev efterfølgende underrettet om sagen.
I nærheden af gruppen fandt politiet i en skraldespand henkastet knap fire gram amfetamin, flere pølsemandsposer og en digitalvægt. Disse ting medtog politiet som hittegods, da ingen i gruppen ville vedkende sig besiddelse af disse effekter, så politiet undersøger disse for eventuelle spor, der kan afsløre ejeren. I modsat fald bliver effekterne destrueret efterfølgende. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen i gruppen for noget efter den verbale strid med manden ved supermarkedet, men alle fik en formaning om respektfuld adfærd i den anledning.

Patient overfaldt plejepersonale – Tofteparken, Roskilde

Kl. 21.24 slog personalet på en psykiatrisk afdeling alarm til politiet, der blev bedt om assistere personale med at pascificere en 30-årig mandlig patient. Han var blev udadreagerende og havde overfaldet en 37-årig mandlig ansat på grund af en uenighed mellem patienten og personalet. Politiet sendte flere patruljer til stedet, hvorefter politiet kunne konstatere, at der var styr på situationen og ikke behov for politiets indgriben over for den 30-årige patient. Efter et overfald på plejeren med slag med de bare næver var andet personale kommet den overfaldne til undsætning, hvorefter der var opstået en form for tumult. Herunder havde den 30-årige patient fået et ildebefindende og tilsyneladende et hjertestop, så personalet foretog livreddende førstehjælp og fik tilkaldt ambulancepersonale til at assistere hermed. Den 30-årige blev i live bragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til observation i forhold til årsagen til hans ildebefindende.
Politiets fokus i anledning af anmeldelsen var overfaldet på den 37-årige mandlige plejer og muligt andre tilstedeværende medarbejder, der også måske var blevet udsat for vold fra den 30-åriges side. De overfaldne blev undersøgt på en skadestue som dokumentation for overgrebet og blev efterfølgende afhørt til sagen. Ingen af personalet var kommet alvorligt til skade som følge af overfaldet, der af politiet behandles som en sag om overfald på personer i offentlig tjeneste. Tirsdag morgen var den 30-årige fortsat indlagt til observation på et sygehus, mens politiet fortsatte efterforskningen og afhøringerne i sagen.

Mistænkeligt forhold – Holbæk

Kl. 00.19 modtog politiet flere anmeldelser om mulig skudafgivelse enten i området ved Bjergmarksskolen eller i retning mod Vang-kvarteret herfra. Anmeldelserne medførte en udrykning med flere patruljer, der forsøgte at finde årsagen til disse lyde. Politiet undersøgte flere bydele, ligesom politiet gik rundt i områderne for at få afklaret, hvad årsagen kunne være. Politiet traf kun få personer, der kunne bekræfte, at lyde som skud kunne høres i et eller andet område i byen. Da politiet efter ca. en times undersøgelse ikke havde fået klarlagt, hvad årsagen kunne være, ligesom ingen tilskadekomne var blevet indbragt til de nærmeste skadestuen, afsluttede politiet undersøgelserne i byen.

Narkokørsel – Greve Centervej, Greve

Kl. 02.45 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Ishøj for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Narkokørsel / Narkobesiddelse mv. – Greve / Borup, Køge

En 40-årig mand fra Borup blev ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 19. august 2021. Han var blev sigtet for både kørsel i en bil søndag eftermiddag i narkotikapåvirket tilstand, besiddelse af en større mængde euforiserende stoffer i både bilen og på bopælen med henblik på videresalg samt overtrædelse af våbenlovgivningen ved besiddelse af både slag- og stikvåben. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi