Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyllinge - torsdag den 12. november

Profilbillede
Ninna Jalog

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skovbovængets Alle, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sivvænget, Havdrup
Kratvænget, Havdrup
Østergade, Herrestrup, Grevinge
Bregnetvedvej, Mannerup, Lejre
Baunehøjparken, Jyllinge (2 steder)
Ibsgården, Himmelev, Roskilde
Helenevej, Høng
Vibevej, Roskilde
Pileborggade, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Stor færdselskontrol i Holbæk Kommune

Onsdag var politiet på færdselskontrol i flere byer i Holbæk Kommune. I alt kørte fem civile vogne rundt i området for at kontrollere, om førerne havde styr på færdselsloven. Der blev i alt skrevet 53 sager for forskellige overtrædelser.

Om formiddagen var betjentene i Kirke Eskilstrup, Tølløse, Vipperød og Store Merløse mellem kl. 12.00 og 15.00. I alt blev 121 bilister standset, og det gav 30 sager på bødeblokken:
1 kørsel i frakendelsestiden
1 kørsel uden førerret
2 kørte med spiritus i blodet
1 kørte med gods på en trailer, der ikke var forsvarligt fastspændt
3 manglende tegngivning
2 havde glemt kørekortet
8 kørte uden sele
7 brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen
3 havde lygtefejl på bilen
1 kørte over spærrefladen
1 kørte og pressede øvrige bilister

Betjentene tog herefter en pause, inden de kl. 15.45 satte kursen mod Holbæk, Mørkøv, Jyderup, Knabstrup, Undløse samt Ugerløse, hvor 110 bilister blev standset. Det gav 23 sager på bødeblokken:
2 førte bil i frakendelsestiden
2 kørte uden gyldigt kørekort
1 overhaling højre om
1 fornærmelig tiltale til polititjenestemand
2 kørte påvirket af narkotika
1 sag om besiddelse af skunk til eget forbrug
1 overskred spærrelinjerne
1 kørte med tågelygter, selvom det ikke var tåget
2 sager om våbenbesiddelse fundet ved ransagning i samme bil i Jyderup: En kniv og et baseballbat uden anerkendelsesværdigt formål. Begge blev beslaglagt.
1 havde glemt sit kørekort
1 cyklist uden lygter
1 lygtefejl
1 beslaglæggelse af køretøj for at blive stoppet 3. gang uden førerret.
1 blev sigtet at have lånt sin bil ud til en person uden kørekort
1 benyttede håndholdt mobil under kørslen
3 havde nedslidte dæk
1 manglede forsikring og fik inddraget nummerpladerne

”På færdselsaktionen blev vi mødt af mange venlige borgere, der var glade og tilfredse med vores tilstedeværelse i Holbæk og omegn – også dem, der måtte få en bøde med hjem. En enkelt blev dog sigtet for fornærmelig tiltale til en af vores betjente, da han var gevaldigt utilfreds med vores kontrol. Det blev til nogle skældsord, som nu betyder, at han kan forvente en bøde, og i fremtiden kan han se en plet på sin straffeattest,” siger politiassistent Jacob Madsen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der var koordinator på kontrollen.

Der var dog også en anden bilist, der skilte sig ud på kontrollen. En 21-årig mand fra Tølløse blev standset kl. 16.30 ved Sasserupvej. Han blev testet positiv for kokain og cannabis på politiets narkometer. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, og det viste sig desuden, at han kørte uden at have erhvervet kørekort til kategorien, og at han var i besiddelse af både hash og skunk. Han hører også nærmere, når resultatet af blodprøven for narkokørsel foreligger.

Mange af sagerne blev skrevet på bøde-app’en på politifolkenes mobiltelefoner. I de sager kan borgerne forvente en bøde i deres E-boks allerede i dag. I de grovere sager må betjentene skrive rapport, så der kan bilisterne forvente at høre mere fra politiet senere.


Sovende mand i bil var biltyv – Nylandsvej, Køge

Kl. 08.46 fik politiet en anmeldelse om en sovende mand i en bil, der tæt ved en børnehave holdt med nøglerne i tændingslåsen og tænding på bilen. Anmelderen havde vækket manden, der talte meget snøvlende, hvorfor anmelderen troede, at manden var påvirket af noget. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 48-årig mand fra Lille-Skensved, som var ædru, men påvirket af egen sygdom. Bilen, hvis motor nu var tændt med rette, var efterlyst som stjålet, så den 48-årige blev anholdt for uberettiget brug af bilen samt kørsel i frakendelsestiden. Han var i forvejen frakendt kørekortet og blev efterfølgende afhørt til de to sager, idet bilen var meldt stjålet fra Klerkebanken, Herfølge, i januar i år. Den 48-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om, når de skal afgøres strafferetligt. Bilen blev sikret, så den kunne udleveres til rette ejer.

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Holbækvej / Asmindrup, Kalundborg

Kl. 10.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld ved krydset Holbækvej – Asmindrup, idet to biler var stødt sammen. Ved politiets ankomst til uheldsstedet forsøgte den ene part at stikke af til fods, men blev dog hurtigt indhentet og anholdt. Der var tale om en 37-årig mand fra Høng, som skønnedes påvirket af narkotika, og som i øvrigt i forvejen var frakendt kørekortet. Han havde som fører af en personbil kørt ad Holbækvej mod vest, da han ved sidevejen Asmindrup påkørte bagenden af en forankørende varebil formentlig på grund af højere hastighed end varebilen. Fører af varebilen var en 64-årige mand fra Eskebjerg, der ligesom den 37-årige uskadt slap fra sammenstødet. De to biler fik dog begge materielle skader som følge af sammenstødet. Den 37-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt. Han vil dog høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger, og politiet vil også undersøge, hvordan den 37-årige kunne være fører af personbilen, som ikke var ejet af den 37-årige selv, herunder om der er grundlag for at sigte bilejeren for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen.

Færdselsuheld – Elverdamsvej / Bygaden, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 12.30 var det sket et færdselsuheld i krydset, idet to biler var stødt sammen, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 69-årig mand fra Fakse Ladeplads i en personbil var kørt ad Bygaden i nordlig retning i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset ved Elverdamsvej. Kort efter fremkørsel over vigelinjen blev den 69-åriges bil midt i krydset påkørt på venstre side af en anden personbil, der af en 34-årig mand fra Jægerspris blev ført ad Elverdamsvej mod øst. Den 69-årige slap fra uheldet med diverse knubs, medens den 34-årige efter undersøgelse på skadestuen i Holbæk fik konstateret mindre kvæstelser i brystet. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven som årsag til uheldet.

Indbrud i villa – Kratvænget, Havdrup – Solrød

Kl. 12.50 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en villa, idet en rude var blevet knust for at skaffe sig adgang i et tidsrum fra kl. ca. 08.15 og indtil anmeldelsestidspunktet, hvor beboeren kom hjem. Villaen var blevet gennemrodet, og fra stedet var der stjålet bl.a. spiritus, krystalglas, sølvtøj, håndklæder og flere kufferter, hvoraf en var blå. Politiet kørte til stedet for at undersøge villaen for tekniske spor efter indbruddet, som to mænd måske kan mistænkes for. Et opmærksomt vidne så to mænd gå ad Kratvænget og videre ad Kildebrogårdsvej, hvor mændene forsvandt.

De to mænd blev beskrevet som:
A: Mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: Sort hættetrøje og cowboybukser, Medbragte: En blå kuffert
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: Sort hættetrøje og cowboybukser.

Politiet fandt ikke de to mistænkte mænd og afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser. Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, herunder måske også på Sivvænget, Havdrup, hvor der i tidsrummet kl. 10.15-12.20 også var blevet begået et indbrud. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld spærrede motorvejen – Holbækmotorvejen øst, Roskilde

Kl. 17.03 skete et sammenstød på Holbækmotorvejen mod øst ved afkørsel 9, som skabte en kædereaktion af uheld, da en bil med trailer kom i slinger og stødte sammen med en anden bil. Bilen med traileren stødte som følge af uheldet sammen med en forankørende bil, som kørte ind i autoværnet. De tre bilister slap alle heldigt fra uheldet, men bilerne fik skader og standsede midt på motorvejen, som blev helt blokeret. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor motorvejen blev spærret og trafikken ledt af ved afkørsel 10. Føreren af bilen med traileren, en 28-årig mand fra Roskilde var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørt med ambulance til tjek og en blodprøveudtagelse. En vognbane kunne åbnes omkring kl. 17.46, og et kvarter senere var det muligt at åbne endnu en vognbane. Først omkring kl. 18.17 blev hele motorvejen genåbnet. Den 28-årige havde ikke brug for behandling og blev løsladt efter blodprøveudtagelsen. Han kan forvente at høre mere i sagen, når svaret på blodprøven kommer.

Uro, uorden og hærværk – Gl. Rørbyvej, Kalundborg

Kl. 18.54 fik politiet anmeldelse om, at en mand skabte utryghed på Gl. Rørbyvej ved at råbe og virke truende. En patrulje kørte til Rørby, hvor de traf en 37-årig lokal mand, som blev bortvist fra stedet.
Kl. 20.54 måtte politiet igen til Rørby, hvor den 37-årige havde truet fire mænd fra Polen, som opholdt sig i et hus på Gl. Rørbyvej. Den 37-årige havde truet og skudt mod vinduerne på ejendommen, med hvad der senere viste sig at være et luftgevær, så ruden blev knust. Politiet kørte talstærkt til den 37-årige bopæl, hvor de traf den mistænkte hjemme. Han havde en truende adfærd over for politiet, som han truede med en peberspray og en økse. Politiet tog alle forholdsregler, og kl. 21.25 blev den 37-årige anholdt uden dramatik. Mandens bopæl blev ransaget, hvor der blev foruden øksen blev fundet et luftgevær. Han blev sigtet for trusler mod de fire mænd fra Polen, trusler mod politiet, våbenbesiddelse og hærværk mod huset, som fik knust ruder. Sagen blev vurderet juridisk, hvor der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 37-årige blev vurderet psykisk uligevægtig og indlagt til fornøden behandling.

Udenlandsk butikstyv – Nørretorv, Ringsted

Kl. 20.41 pågreb personalet i Super Brugsen på Nørretorv i Ringsted en butikstyv, som havde stjålet fire flasker spiritus og ti flasker shampoo og balsam til en samlet værdi af 2096 kr. Manden var fra Rumænien og talte ikke dansk. En patrulje blev sendt til butikken, hvor de traf den 39-årig mand, som ikke var bosiddende i Danmark. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Manden erkendte tyveriet og vedtog en bøde, som han betalte kontant. Butikken fik varerne retur og havde derfor ikke et erstatningskrav. Den 39-årige var ikke tidligere straffet i Danmark og fik derfor lov til at gå.

Butikstyv stjal sodavand – Holbækvej, Hvalsø, Lejre

Kl. 21.15 anmeldte personalet fra Netto i Hvalsø, at en mand netop havde taget 6 rammer sodavand fra vindfanget til butikken, uden at betale for varerne. Han kørte fra stedet i bil, men det årvågne personale kunne give en god beskrivelse af bilen til politiet. En patrulje blev sendt til den adresse i Kirke-Såby, hvor bilens ejer stod registreret. Foran huset ved bilen traf patruljen en mand, som passede på signalementet af den mistænkte i sagen, en 28-årig mand fra Kirke-Såby, som blev sigtet for butikstyveri. Han blev afhørt til sagen og erkendte tyveriet. Politiet fandt frem til de stjålne sodavand på adressen, som blev leveret tilbage til butikken. Den 28-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand stukket med kniv – Kasernevej, Holbæk

Kl. 22.51 fik politiet anmeldelse fra personalet på Holbæk Sygehus om, at en mand var bragt til sygehuset med en læsion i brystet formentlig fra knivstik. En patrulje blev sendt til sygehuset, hvor den tilskadekomne 19-årige mand uden fast bopæl, var under behandling. Politiet fandt frem til, at overfaldet på den 19-årige var sket i en lejlighed på Kasernevej kort før den 19-årige blev indbragt. Flere patruljer blev sendt til Kasernevej, hvor lejligheden og området omkring blev undersøgt blandt andet med hundepatruljer. Sagen efterforskes nu for at afklare omstændighederne og finde frem til motivet til overfaldet. Den 19-årige slap heldigt fra overfaldet og er uden for livsfare, men er fortsat i behandling.

Politiet søger vidner til overfaldet på Kasernevej, som skete onsdag aften omkring kl. 22.51 på Kasernevej i Holbæk. Borgere som har hørt tumult fra lejligheden, set personer eller køretøjer i den forbindelse bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsler – Lejre og Greve

Kl. 02.20 blev en 19-årig mand fra Lynge sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret, da han kørte i bil ad Elverdamsvej øst for Biltris i Ejby, Kirke-Hyllinge i Lejre kommune. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 19-årige havde aldrig taget et kørekort, så det blev han også sigtet for.

Kl. 02.30 standsede politiet en 39-årig mand fra Ishøj i en personbil på Hundige Centervej i Greve. Den 39-årige var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse.

Efter blodprøveudtagelserne blev de sigtede løsladt og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af prøverne kommer.Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler