Mikkel Damsgaard: Fodboldeventyret startede i Jyllinge

EM 2020
Profilbillede
dato

Mikkel Damsgaard har virkelig sat sit præg ved dette års EM-slutrunde og minder befolkningen om, hvad fremtiden byder på for dansk landsholdsfodbold. Selvom Damsgaard kun har spillet fem landskampe, har han allerede tre mål under sit rød’ hvid’ bælte. For blot fire år siden havde ’Damsinho’ fra Jyllinge endnu ikke spillet sin første professionelle kamp. 

Mikkel Damsgaard er en af de helt store oplevelser ved sommerens slutrunde, til trods for han kun har spillet professionelt i fire år. Allerede døbt ’Damsinho’ – som ode til de brasilianske boldekvilibrister, der ender på ’inho’ - af de danske fodboldfans.

Mikkel Damsgaard er født og opvokset i den sjællandske by Jyllinge og begyndte sin fodboldkarriere i den lokale klub af samme navn. Han skiftede i en alder af 12 år til superligaklubben FC Nordsjælland, hvor han kun nåede at spille i 3 år, før han skiftede til italienske Sampdoria på en fireårig kontrakt for angiveligt 50 millioner kroner.

Den unge knejt har vist sig fra sin bedste side og har steppet op under sommerens slutrunde og har med sine tekniske færdigheder tiltrukket sig opmærksomhed fra flere af de europæiske storklubber heriblandt danskerklubben Tottenham.

Selvom den driblestærke kantspiller kun har spillet fem A-landsholdskampe for Danmark, har han allerede scoret tre mål, hvoraf det ene blev scoret i den seneste kamp mod Rusland.


Kilde: Redaktionen