Nyt fra Jyllinge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Værkevadsvej, Kværkeby, Ringsted
Eriksvej, Ringsted
Kordilgade, Kalundborg

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hørvænget, Herfølge
Allegade, Køge
Kornerup Landevej, Kornerup, Roskilde
Ewalds Have, Holbæk
Lundegårdshaven, Tune
Codanvej, Køge
Skansehagevej, Rørvig
Østre Parkvej, Ringsted
Holmelunden, Gundsømagle, Roskilde (forsøg)
Opalvej, Jyllinge (forsøg)
Steensvej, Køge
Hvidkløvervej, Tune
Smedebanken, Solrød
Ametystvej, Jyllinge
Strandbakken, Kalundborg
Byagerparken, Tune
Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde
Klyngen, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tveje-Merløse, Holbæk
Eriksvej, Ringsted

 

Tyveri fra køretøjer:

Stationspladsen, Køge
Skjoldenæsvej, Skjoldenæsholm, Jystrup Midtsj.
Lyngvej, Vig Lyng, Vig
Boskovvej, Køge
Hovedgaden, Borup

 

Fredag – lørdag:

 

Slingrende bilist var påvirket – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 09.15 fik politiet flere anmeldelser om den samme bilist, der under kørsel ad Køge Bugt Motorvejen ved Køge havde kørt meget usikkert og med forskellige hastigheder mellem 70 og ca. 140 km/t ad motorvejen i nordgående retning.
Det lykkedes politiet at få standset den pågældende personbil, som blev ført af en formentlig narkotikapåvirket, 26-årig kvinde fra Haslev.
Hun blev sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter anholdelsen fandt politiet hende i besiddelse af 0,07 gram methamfetamin, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 26-årige kvinde blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Anholdt tredje gang – Stationscentret, Roskilde

Kl. 10.34 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand nu var tilbageholdt som mistænkt for to butikstyverier, som han havde begået tidligere på dagen. Personalet havde undret sig over hans adfærd og kunne via videoovervågningen mistænke ham for at stjæle varer uden at det lykkedes personalet at få fat i ham.
Da han for tredje gang kom retur til supermarkedet, tog personalet kontakt til ham, så han kunne overdrages til politiet.
Der var tale om en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Letland, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri af kolonialvarer til en samlet værdi af 428 kr.
Efter et lægetilsyn blev den anholdte anbragt i detentionen frem til først på aftenen, hvor han blev løsladt. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Fuppet af falsk bankmand – Jyllinge - Roskilde

Kl. 16.04 fik politiet en anmeldelse fra en 94-årig kvinde fra Jyllinge om, at hun var blevet fuppet af en falsk bankmand, der havde fået hende til både at oplyse koder mv. og udlevere sit dankort til en mand, der kl. ca. 15.00 var ankommet til hendes bopæl.
Den 94-årige var blevet ringet op af en fremmed mand, der ringede ”fra banken”, fordi nogen uberettiget forsøgte at hæve penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle udlevere sit dankort med tilhørende koder, som hun oplyste.
Kort efter telefonsamtalen udleverede hun dankortet til en mand, der blev beskrevet som: mand, ca. 20 år, 170-175 cm høj, lys i huden, kort mellemblondt hår, iført polo-shirt og knælange bukser og i øvrigt dansktalende.
Den 94-årige var efterfølgende blevet klar over, at hun var blevet fuppet og havde kontaktet banken, som dog ikke kunne oplyse noget om, hvorvidt dankortet var blevet misbrugt.

Politiet efterforsker nu sagen som et bedrageriforhold i lighed med andre sager, hvor nogen overtaler især ældre personer til at udleverede personlige oplysning, koder og i visse tilfælde også et betalingskort til en person, der dukker op på bopælen. Den fremgangsmåde anvendes aldrig af et pengeinstitut.
Politiets opfordring er at være meget påpasselig med at give personlige oplysninger i forbindelse med et telefonopkald, hvis identiteten ikke er bekendt. Endvidere opfordrer politiet den yngre del i en familie til at tage snakken med ældre familiemedlemmer om, hvad man skal gøre, hvis nogen uvarslet ringer og forsøger at få personlige oplysninger eller udleveret et betalingskort.

 

Brandundersøgelse – Kornvænget, Lejre – Lejre

Kl. 18.04 var der udbrudt brand i varelageret i en træbygning ved supermarket Fakta. Personalet og kunder var blevet evakueret fra stedet.
Branden udviklede en del røg, der drev i østlig retning hen mod Lejre togstation, så politiet fik DSB til at undlade standsning med togene for at undgå, at passagerer kom ud i røgen.
Brandvæsnet fik forholdsvist hurtigt branden under kontrol, så en efterslukning kunne iværksættes. Kl. ca. 19.10 kunne DSB igen standse med toget på Lejre station, da røgudviklingen havde aftaget meget.
Trods brandvæsnets indsats udbrændte varelageret i træbygningen, og der var også kraftige sodskader i butiksområdet.
Politiet kunne ikke umiddelbart fastlægge brandårsagen, som skal undersøges nærmere i løbet af mandagen, hvor også beslutning om eventuel sagkyndig assistance til brandundersøgelserne tages. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

Færdselsuheld – Håndværkervej / Navervej, Roskilde

Kl. 20.01 kørte en 47-årig mand fra Roskilde i en personbil fra Håndværkervej frem over vigelinjen og ud på Navervej, hvor han stødte sammen med en lastbil, som en 24-årig mand fra Nykøbing Sj. Den 47-åriges bil ramte lastbilen ved venstre baghjul, så personbilen blev trukket et stykke hen ad Navervej, indtil lastbilen standsede.
Ingen kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

 

Falsk politimand gennemskuet – Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.13 anmeldte en 72-årig kvinde fra Mørkøv, at hun i tidsrummet kl. 18.30-19.15 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder i Rigspolitiet. Årsagen til henvendelsen var oprettelsen af et lån på 19.000 kr. til køb af en vare på internettet, ligesom den 72-åriges bankkonto var blevet hacket. Hun skulle derfor straks overføre et beløb til Rigspolitiet som et forebyggende tiltag mod at miste nogle penge.
Den 72-årige fattede dog mistanke til den falske politimand og afsluttede opkaldet uden at have oplyst personlige oplysninger til ham.

Politiet behandler anmeldelsen som et forsøg på bedrageri i lighed med andre tilsvarende sager med samme fremgangsmåde.

 

Mange biler forsamlet – Greve Main, Greve

Kl. 22.10 modtog politiet den første af flere henvendelser om, at mange biler var forsamlet på Greve Main formentlig i den hensigt at køre ræs på vejen.
Ved politiets ankomst til området var der stadig en del biler, men ingen kørte ræs. Endvidere var det politiet indtryk, at de resterende biler var på vej væk fra området. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelserne.

 

Færdselsuheld – Melbygade, Kalundborg

Kl. 22.23 var en motorcyklist forulykket, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 66-årig mand fra Vordingborg var kørt på en motorcykel ad Melbygade i østlig retning, da han overså en gummipullert ved en vejindsnævring. Ved påkørslen af denne med lav hastighed mistede han kontrollen over motorcyklen, hvorefter yderligere en gummipullert og et vejtræ blev påkørt.
Den 66-årige blev bragt på skadestuen, hvor han blev behandlet for kvæstelser i skulderen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 03.22 var en bilist forulykket på Sydmotorvejen i det sydgående spor, idet bilisten var kørt ind i autoværnet i midterrabatten.
Det viste sig, at en 24-årig kvinde fra Bjæverskov under kørslen i en personbil ville undvige et eller andet på vejen, så hun mistede kontrollen over bilen. Hun ramte først autoværnet ved nødsporet, inden hun kørte på tværs af motorvejen og ramte autoværnet i midterrabatten.
Da den 24-årige blev skønnet påvirket af alkohol under kørslen, blev hun sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som hun i øvrigt slap uskadt fra.

 

Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld i ferietrafikken – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 11.11 rykkede politiet ud til et sammenstød i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, hvor tre bilister var involveret. En ambulance var også rutinemæssigt blevet sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at der ikke blev brug for ambulancen, idet der kun var opstået mindre materielle skader på de tre involverede bilister, og ingen personer var kommet til skade.
De tre bilister var alle kørende i overhalingssporet, da der pludselig opstod kø, så hastigheden måtte nedsættes. Det opdagede en 40-årig mand fra København for sent, så han påkørte bagende på en norsk personbil ført af en 21-årig mand fra Norge.
Dette sammenstød opdagede en bagfra kommende 37-årig mand for sent, så han med sin svenske udlejningsbil påkørte bagenden af den 40-åriges bil.
Motorvejen måtte kortvarigt spærres, så de tre parters biler kunne flyttes ind i nødsporet, så kl. ca. 12.00 var begge vognbaner atter farbare på motorvejen.

 

Mistænkeligt forhold afslørede ulovlige blankvåben – Dalen, Hårlev – Stevns

Kl. 12.23 fik politiet en henvendelse om et mistænkelig forhold, idet flere personer var blevet observeret i en privat have, hvor de bl.a. bar rundt på møbler og i øvrigt måske ikke havde noget at gøre.
Patruljen fik klarlagt, at en 33-årig mand var ved at flytte fra stedet og i den anledning havde fået hjælp fra tre andre. Deres ophold på stedet blev anset som legalt forhold, men knap så legalt var indholdet i en større pose, som indeholdt adskillige blankvåben.
Den 33-årige var ejer af posens indhold, som ved optælling omfattede 28 sværd og en machete, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en overtrædelse af våbenlovgivningen. Den 33-årige var nemlig ikke i besiddelse af en blankvåbentilladelse og måtte derfor ikke være i besiddelse af de anførte genstande.
Beslaglæggelsen ønskede den 33-årige forelagt for retten, idet han ikke enig i politiets disposition i forbindelse med sigtelsen mod ham, så nu skal en dommer kigge nærmere på grundlaget herfor.

 

Sammenstød på svævebane undersøges nærmere – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby - Kalundborg

Kl. 12.33 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sket en ulykke på en svævebane.

Det viste sig, at to kvinder på hhv. 29 og 32 år var stødt sammen på en ca. 400 meter lang svævebane, og at de var blevet hjulpet ned herfra af personalet. Den 29-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling, men blev udskrevet lørdag eftermiddag. Den 32-årige blev ikke indbragt til skadestuen, men var lettere forslået efter sammenstødet på svævebanen.

Politiet fik klarlagt, at den 29-årige var kørt på svævebanen frem til en platform ved afslutningen af banen. Hun forblev dog ikke på platformen og kørte lidt baglæns på svævebanen, da den 32-årige som den næste deltager på samme bane kom svævende og ikke kunne undgå at støde ind i den 29-årige.

Den pågældende svævebane blev straks lukket af politiet, som nu med hjælp fra en sagkyndig myndighed skal have svævebanen undersøgt for eventuelle fejl og mangler.
Når politiets undersøgelser incl. den tekniske undersøgelse af svævebanen er afsluttet, vil politiet vurdere, om der måtte være grundlag for at mistænke nogen for noget strafbart.

 

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 15.35 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Nordsjælland for spirituskørsel i en personbil, efter at politiet var blevet kontaktet af andre, der mistænkte ham for at være alt for påvirket af spiritus til lovligt at kunne køre bil. Han skulle være kørt fra Odsherred i retning mod København, hvorefter politiet fandt bilen og fik den standset på Holbækmotorvejen ved Holbæk.
Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hans førerret blev inddraget straks, idet politiet forventer, at analyseerklæringen vil afsløre så høj en alkoholkoncentration i blodet, at den 54-årige kan forvente en ubetinget frakendelse af kørekortet ud over straffen for spirituskørslen.

 

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 18.03 anholdt og sigtede politiet en 53-årig kvinde fra Haslev for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Sydmotorvejen mod syd.
Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Narkokørsel med stoffer i lommerne – Torvesvinget, Vig – Odsherred

Kl. 21.40 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Bilen blev ført af en 25-årig mand fra Hørve, der medbragte en 26-årig mand som passager. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt dette. Dernæst deltog han i en narkometertest, der indikerede, at han under kørslen var påvirket af både cannabis, amfetamin og kokain, så den 25-årige blev sigtet for både narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden i personbilen.
Den 25-årige fører blev anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og under visitationen fandt politiet ham i en lomme i besiddelse af 26 gram amfetamin og godt et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en ny sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Efter blodprøveudtagelsen og afhøring i anledning af de tre sigtelser løslod politiet den 25-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet. Passageren blev ikke sigtet for noget.

 

Fem mænd med fælles tissetrang – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.38 bemærkede en patrulje ikke mindre end fem mænd, der urinerede på Jernbanegade ud for togstationen.
Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til de fem mænd i alderen 27-30 år og alle fra Roskilde. De kan alle hver især i deres digitale post se, at den forseelse takseres til en bøde på 1.000 kr., da de alle allerede har modtaget et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

 

Spirituskørsel – Roskildevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.43 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Vipperød for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Narkokørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Tureby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at narkometertesten havde indikeret påvirkning af kokain under kørslen.

 

Mærkelige lyde vækkede beboere – Holmelunden, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 01.43 slog beboerne på en privat adresse alarm til politiet, idet de var vågnet af nogle mærkelige lyde og i øvrigt havde fornemmet menneskelig aktivitet ved bopælen.
Et par patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til området for at lede efter uvedkommende ved boligen, hvor både beboere og politiet efterfølgende havde konstateret opbrudsmærker ved en dør og et vindue.
En eller flere indbrudstyve var ikke lykkedes med at komme ind, så der blev ikke stjålet noget ved indbrudsforsøget.
Trods intens eftersøgning i området fandt politiet ikke nogen personer, der kunne mistænkes i sagen.

 

Spiritus-/narkokørsel – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 03.38 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Roskilde for kørsel både i narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

 

Søndag – mandag:

 

Hjælp til svanefamilie – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 08.42 fik politiet oplysninger om, at en svanefamilie havde taget ophold i midterrabatten på Vestmotorvejen omkring afkørsel 35 Ringsted Ø.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at svanefamiliens forsøg på at krydse motorvejen formentlig for at komme hen til en nærliggende vandhul gav anledning til flere farlige situationer i trafikken.
For at undgå flere farlige situationer afspærrede politiet motorvejen og fik med hjælp fra bl.a. Dyrenes Beskyttelse flyttet svanefamilien til et nærliggende vandhul.
Inden afspærringen blev etableret, kunne politiet konstatere, at den ene af de voksne svaner blev påkørt af en bilist, så den afgik ved døden som følge af sine kvæstelser.
Motorvejen var afspærret i godt en time frem til kl. ca. 13.30 i forbindelse med flytning af svanefamilien.

 

 

Brand i motor – Tangmosevej, Køge

Kl. 13.40 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af ildebrand i en industribygning. Det viste sig dog blot at være ildebrand i motoren på en gravemaskine, der blev brugt på genbrugspladsen i Køge.
En overophedet motor havde formentlig fået antændt lidt spildt olie, så der var opstået en brand med kraftig røgudvikling til følge.
Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke undersøger nærmere ud fra de oplyste omstændigheder.

 

Narkokørsel og besiddelse af hash – Hyrdehøj Vestvej, Roskilde

Kl. 16.25 blev en 29-årig mand fra Roskilde sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Hyrdehøj Vestvej mod syd.
Ved visitationen efter anholdelsen af ham fandt politiet den 29-årige i besiddelse af en 3,6 gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet løslod den 29-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de to sigtelser.

 

Hurtig knallert – Knabstrup Møllebakke, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.52 foretog færdselspolitiet en kontrol på et rullefelt af en knallert, som en 16-årig ung mand fra Ugerløse havde kørt på.
Kontrollen på rullefeltet afslørede, at knallerten kunne køre mindst 79 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Endvidere virkede knallertens bagbremse ikke, og knallerten manglede en rød refleks bagpå. Den 16-årige blev sigtet for disse fejl på knallerten og blev samtidig gjort bekendt med, at han ud over en bøde også kunne forvente en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

 

Unge på taget af skolen – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 19.36 meddelte en opmærksom borger politiet, at fire unge færdedes på taget af Nyrupskolen.
En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til fire unge drenge i alderen 14-16 år alle fra Kalundborg. De var nu kommet ned, men indrømmede, at de havde været en tur oppe på taget, så politiet formanede dem, inden patruljen kørte fra stedet.

 

Mulig spritbilist var i besiddelse af narkotika – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.50 fik politiet en anmeldelse om, at en nærmere beskrevet mand i en bil formentlig var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne føre den bil, som han måske ville køre i væk fra en parkeringsplads.
En patrulje kørte til området for at lede efter bilen, som politiet ikke fandt, men politiet fandt dog på et stisystem en mand, der passede på beskrivelsen som oplyst i anmeldelsen.
Der var tale om en 26-årig mand uden fast bopæl, som var lettere påvirket af alkohol og måske også af euforiserende stoffer, så politiet undersøgte ham nærmere og fandt ham i besiddelse af 144 gram amfetamin.
Den 26-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre. Amfetaminen blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor den 26-årige efter en nøje vurdering blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han er fortsat sigtet i sagen, hvor han på et senere tidspunkt vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen skal fastsættes.

 

Ild i buskads – Håndværkerbyen, Greve

Kl. 01.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand i noget buskads tæt på en bygning.
Brandvæsnet havde hurtigt fået slukket branden i buskadset, uden at der skete skade på nogen bygning. Ingen personer blev truffet i området, men på brandstedet fandt politiet resterne af et fyrværkeribatteri efterladt. Fyrværkeriet formodes at have været årsag til brandens opståen, hvorfor politiet ikke undersøger sagen yderligere.

 

Bedrøvet mand var forsvundet – Roskilde

Kl. 03.40 fik politiet en henvendelse fra en bekendt til en 25-årig mand uden fast bopæl, som omkring midnat havde forladt den bekendtes bopæl for at gå en tur. Den 25-årige havde nu i et opslag på et socialt medie givet udtryk for, at han var ked af det, hvilket bekymrede den bekendte så meget, at politiet blev anmodet om hjælp til at finde den 25-årige.
En humanitær eftersøgning blev sat iværk, men blev afsluttet forholdsvist hurtigt, idet den 25-årige var søgt hen mod et yndet tilholdssted. Ved en bålplads i Hyrdehøj-skoven fandt en hundepatrulje den 25-årige i god behold, men tilbød ham efterfølgende en køretur til et hospital, hvor han lod sig indlægge til fornøden behandling.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk