Nyt fra Jyllinge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bregningevej, Eskebjerg
Poppelvej, Greve


Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Tyveri fra køretøjer:

Hanekjær, Store-Heddinge


Væltede træer i regn og blæst – Hele kredsen

Skolernes sommerferie slutter af med noget der kunne minde om en efterårsstorm. Det seneste døgn har politiet fået melding om mange væltede træer og en enkelt stor motorbåd som rev sig løs i ved Strandhusene i Nykøbing Sjælland og måtte bjærges. Der er ingen melding om, at nogen personer er kommet noget til. 

Især på Vestsjælland har der været travlt som følge af blæsevejret. I Odsherred har det seneste døgn har været omkring 11 anmeldelser om væltede træer og bjærgningen af båden. I Holbæk var seks udrykninger til væltede træer og i Kalundborg fire væltede træer.

Ringsted kommune har melding om to væltede træer på en mark nord for Lille Høm fløj tre halmballer ud på vejen. Solrød, Køge og Roskilde kommune har hver to anmeldelser om væltede træer og et skilt, der væltede i en rundkørsel i Jyllinge. I Lejre kommune er melding om tre træer, der var væltet ud på vej eller cykelsti. 


Narkopåvirket lastbilchauffør – Hovvejen, Kalundborg

Kl. 12.43 stoppede en patrulje en lastbil på Hovvejen i Kalundborg i en rutinekontrol. Som chauffør sad en 34-årig mand fra Næstved, som i en narkometertest blev fundet positiv for euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Senere vil han høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøve analysen kommer.


Røg på plejehjem – Sandmarksbo, Køge

Kl. 16.26 kom et alarmopkald om brand i et plejehjem. Det viste sig heldigvis kun at være kraftig røg, som kom fra et viskestykke, der havde ligget for tæt på en tændt kogeplade. Beboerne blev i første omgang evakueret udenfor, men de kunne alle hurtigt vende tilbage efter en udluftning. Ingen personer kom noget til, og der skete ingen skade på bygningen. 


Narkobilist uden kørekort – Ingevej, Høng, Kalundborg

Kl. 23.40 blev en 36-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Ingevej i Høng. Den 36-årige fik en narkometertest påvist amfetamin, så han fik udtaget en blodprøve. 

Den 36-årige kørte desuden uden et gyldigt kørekort. Bilen havde den 36-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person, der ikke lovligt måtte føre den.


Narkobilist var ny bag rattet – Godsvej, Greve

Kl. 00.17 sigtede og anholdt politiet en 18-årig mand fra Greve for at køre under påvirkning af hash på Godsvej i Greve. En narkometertest gav udslag på cannabis, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 18-årig fik sit kørekort i maj 2023, og nu må resultatet af blodprøve afgøre, om han mister sit helt nye kørekort. 


Brand i sommerhus – Asebovej, Slagelse – Kalundborg

Kl. 04.57 kom et 112 opkald om brand i et sommerhus på Asebovej i Drøsselbjerg. Der var melding om høje flammer ved sommerhuset, og politi og brandvæsen kørte til stedet. Der var ingen personer i huset. Det viste sig, at der for nylig havde været brand i sommerhuset, og at ilden med stor sandsynlighed var startet på grund af en ulmende glød, som var blusset op i vinden. Branden blev slukket, og huset fik ikke yderligere skader end den tidligere brand havde forårsaget. 

Der havde været brand i huset d. 25. juli, hvor vi skrev følgende på døgnrapporten

Brandundersøgelse – Asebovej, Drøsselbjerg, Slagelse - Kalundborg
Kl.15.57 slog en forbipasserende, der havde opdaget røg fra området ved et sommerhus på Asebovej alarm til brandvæsnet. Den forbipasserende kunne se ildebrand på en terrasse og sikrede sig, om der var nogen til stede i sommerhuset.

Politiet kunne ved ankomsten til stede konstatere, at branden på terrassen var ved at brede sig til selve sommerhuset, hvor ingen var hjemme.

Ved brandvæsnets ankomst havde ilden fået godt fat i selve sommerhuset, men der var ingen fare for spredning af ilden i området.

Trods brandvæsnets indsats udbrændte store dele af sommerhuset, som nu skal undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Fokus i brandundersøgelserne vil være på området omkring et vildmarksbad og de tilhørende installationer på terrassen i de området, hvor den forbipasserende så branden i den tidlige fase.

Siden branden har politiet undersøgt brandstedet, hvor de blev fastslået, at der ikke var tegn på, at branden var påsat. Brandefterforskerne fastslog, at branden med stor sandsynlighed var opstået i en el-installation omkring et vildmarksbad på terrassen. 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi