Nyt fra Jyllinge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Granhøj, Jyllinge
Nyvej, Mørkøv
Fredensvej, Benløse, Ringsted
Pilehegnet, Solrød Strand
Brændtvej, Brændt, Nørre-Asmindrup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gøgehaven, Ellinge Kohave, Højby Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Egøjevej, Køge

 

 

Narkokørsel uden kørekort med tyvekoster i bilen – Omfartsvejen, Holbæk

kl. 12.05 stoppede en patrulje en personbil i et rutinetjek på Omfartsvejen i Holbæk. Bag rattet sad en 39-årig mand fra Roskilde, som ikke have noget kørekort. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var det eneste, som han havde på samvittigheden, da det viste sig, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han erkendte, at han havde indtaget kokain tidligere på dagen, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret. Betjentene ransagede bilen efter narko, men fandt igen stoffer.

I bilen fandt patruljen i stedet mistænkeligt mange varer fra et byggemarked, som den 39-årige ikke havde en kvittering på, og ikke kunne redegøre for. Den anholdte mand, blev taget med til en blodprøveudtagelse, og blev efterfølgende taget med til afhøring på politistationen, hvor han erkendte, at han havde stjålet varerne fra Biltema i Holbæk tidligere på dagen. Han blev sigtet for tyveri af i alt 11 varer fra Biltema bl.a. en varmeblæser, en gasgrill, et bådovertræk, en rygetønde, et el-spil, bilpærer og et batteri.

Politiet ransagede den 39-åriges adresse i Roskilde, men fandt ikke yderligere koster. Varerne vil blive genudleveret til forretningen, som efterfølgende vil opgøre det samlede beløb af kosterne, og om de har et erstatningskrav.

Den 39-årige blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sine mange sager. Bilen havde den 39-årige lånt af en bekendt, som blev sigtet for at udlåne sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

 

Bedragere på spil i Roskilde

Kl. 14.53 anmeldte en 83-årig kvinde fra Roskilde, at hun kort forinden var blevet kontakte på sin fastnettelefon af en mand, som sagde han ringede fra Danske Bank. Banken ville sende en medarbejder ud for at hente hendes kreditkort, da det var blevet misbrugt, og hun derfor skulle have et nyt kort.

Kort efter dukkede en mand op på kvindens adresse i Roskilde Centrum, hvor han fik udleveret kort og pinkode. Kvinden kontaktede efterfølgende Danske Bank om sagen, og de kunne se, at der var blevet hævet 15.000 kr. fra kvinden konto. Først her blev den 83-årige opmærksom på, at hun var blevet snydt og anmeldte sagen. En patrulje kørte til kvindens adresse, hvor hun blev afhørt til sagen.

Manden der hentede kortet beskrives som: 20-30 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk

Kl. 15.25 anmeldte en 71-årig kvinde fra Jyllinge, at hun netop var blevet ringet op af en ”bankmand”, som påstod, at der var hævet 12.000 kr fra hendes konto. Han ville komme forbi hendes adresse og hente hendes kort, da hun skulle have et nyt. Kvinden var utryg og kontaktede politiet, som straks sendte en patrulje til hendes adresse. Ingen mistænkelige personer dukkede dog op hjemme hos den 71-årige, men betjentene afhørte kvinden og fik hende beroliget.

Kl.16.12 anmeldte en 87-årig kvinde fra Himmelev, at hun var blevet franarret sit kreditkort af en falsk bankmand, som netop havde været forbi hendes adresse og hente kortet. Kvinden fik straks spærret sit kort, og en patrulje blev sendt hjem til kvinden, som blev afhørt til sagen.

Politiet efterforsker nu de grove sager om bedrageri mod ældre kvinder, herunder om den 87-årige kvinde fra Himmelev mistede nogen penge i forbindelse med sagen.

 

Spiritusbilist med høj promille fik taget bilen – Odsherredvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 17.10 blev en 53-årig mand stoppet i en personbil på Odsherredvej ved Hønsinge i Nørre-Asmindrup i en rutinekontrol. Den 53-årige burde ikke have sat sig bag rattet, for han var kraftigt påvirket af spiritus, og blæste alkometeret op over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelsen.

Når promillen er så høj er sagen omfattet af reglerne om vanvidskørsel, så den 53-årige måtte se sin bil køre væk på et fejeblad, hvilket han accepterede. Bilen blev beslaglagt til sagen, og retten vil senere tage stilling til, om den skal endelige konfiskeres.

Den 53-årige blev løsladt efter at have fået tage en blodprøve, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

 

Patrulje forsøgte at redde mand – Stenkær, Roskilde

Kl. 19.37 kom et alarmopkald om, at en mand sad bevidstløs i en bil på Stenkær i Roskilde på grund af et formodet ildebefindende. Bilen var låst, og det var ikke muligt for de tilstedeværende, at få kontakt med manden. Politi og redning blev derfor sendt til stedet, og politipatruljen nåede først frem til stedet.

De to kvindelige betjente tøvede ikke med at smadre bagruden i bilen med en brandslukker for at komme den bevidstløse mand til undsætning. De fik reddet manden ud af bilen, og begyndte at lave hjerte/lungeredning indtil ambulancen nåede frem. Redningsindsatsen fik genoplivet manden, der begyndte at trække vejret selv. Han blev kørt til sygehusets intensivafdeling til behandling, men afgik desværre ved døden senere på aftenen.

 

Bål og groft hærværk – Tårnbjerggårdsvej, Lejre

Kl. 19.48 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om et større bål i en villahave på Tårnbjerggårdsvej i Lejre. På stedet traf politiet en 39-årig mand med tilknytning til adressen, som havde antændt et større bål ikke langt fra huset, hvor han afbrændte diverse inventar fra huset. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig til huset. Der var ingen hjemme i huset, og ingen kom noget til.

Den 39-årige mand var beruset, og han blev anholdt og taget med til detentionen til afrusning. Ved en nærmere undersøgelse viste det dig, at manden også kunne mistænkes for at havde raseret villaen på adressen, så han blev sigtet for groft hærværk og for at overtræde beredskabsloven ved at tænde bål i haven, så der var fare for, at ilden kunne sprede sig til huset. Den 39-årige blev løsladt senere på aftenen, men kan forvente, at høre mere fra politiet i sagen.

 

Stjålet bil efterladt på mark efter uheld – Skørpinge Mark, Skørpinge, Rødvig Stevns

Kl. 22.21 anmeldte en forbipasserende bilist, at der holdt en Audi Q7 personbil, som var forulykket på Skørpinge Mark, hvor bilen var kørt af vejen. Der var ingen personer i nærheden af bilen, og nummerpladen, der sad på køretøjet, passede til et andet bilmærke.

En patrulje kørte til stedet for at undersøge den mistænkelige sag. Bilen holdt med begge forhjul på et stengærde, og der var ingen person at se i nærheden. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen var stjålet fra Haslev d. 13. maj 2022. Bilen havde ikke store skader, som kunne indikere, at nogen var kommet noget til ved uheldet. Patruljen undersøgte bilen, der også blev indbragt, så den kan udleveres til ejeren, som det ikke lykkedes politiet at få fat i.

Sagen om biltyveri efterforskes, og det vil senere vise sig, om de spor, der blev sikret fra bilen, kan føre politiet på sporet af biltyven.

Vidner, som har set nogen personer omkring den forulykkede bil på Skørpinge Mark op til eller efter uheldet skete bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

Madlavning skabte frygt for brand – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 05.15 fredag morgen kom et alarmopkald om kraftig røgudvikling i en lejlighed på Markedspladsen i Holbæk. Brandvæsnet kom hurtigt frem, hvor det blev konstateret, at der ikke brændte, men at der var tale om mad i en mikroovn, som var brændt på. En burger i mikroovnen havde fået for lang tid, og havde forårsaget en kraftig røg i lejligheden og på opgangen. Ingen var kommet noget til, og der var ikke sket skade på bygningen. Sagen blev klart med en god udluftning, og der var ikke behov for politiet på stedet.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi