Nyt fra Jyllinge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Jyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Duegårdsvej, Gundsølille, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jernbanevej, Hvalsø
Torpetvej, Torpet, Ringsted
Kundbyvej, Torslunde, Svinninge
Vallestrupvejen, Vallestrup, Holbæk
Åtoftevænget, Greve
Birkelyvej, Mørkøv
Dragsmøllevej, Vindekilde, Hørve
Højagervej, Lidemark, Bjæverskov
Druestrupvej, Lidemark, Bjæverskov
Læskovvej, Bjæverskov
Hedevangen, Greve
Dalbyvej, Kr. Helsinge, Gørlev Sj.
Enebærhegnet, Greve
Kaprifolievej, Køge (forsøg)
Østerhaven, Undløse, Tølløse
Galpestykket, Svogerslev, Roskilde
Peterssæde, Svogerslev, Roskilde
Ølbyvej, Køge
Gyrstinge Bygade, Gyrstinge, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lærkevej, Jyllinge
Vindekilde Strandvej, Fårevejle St.
Baldershøj, Veddinge, Fårevejle St.
Østerlyngvej, Nykøbing Sj.
Syrenvej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bispegårdsvej, Allerslev, Lejre

Tyveri fra køretøjer:

Ølbyventer, Køge
Bryggerstræde, Ringsted
Litorinaparken, Solrød Strand
Kildevænget, Svogerslev, Roskilde
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov


Fredag – lørdag:

 

Utryghedsskabende mand – Ølby, Køge / Klippinge - Stevns

Fredag morgen og formiddag fik politiet flere henvendelser om en yngre mand, der i områderne ved Køge Nord S-station, Ølby S-station og i Ølby-centret havde optrådt nærgående over for især kvinder.

 

Manden havde både befølt en kvinde bagpå, taget sin hånd ned i sine bukser foran en kvinde, fulgt efter en kvinde ved svømmehallen for at få cigaret samt taget fat i en taske hos en kvindelig cyklist. Ingen af kvinderne havde lidt fysisk overlast som følge af den uhensigtsmæssige og utryghedsskabende adfærd over for dem.

Kort før middag fik politiet endnu en henvendelse om en utryghedsskabende mand i toget, hvor han var meget nærgående over for kvinder. Toget holdt nu på Hårlev station, hvor politiet fik kontakt til en 19-årig mand fra Faxe kommune.

Politiet kørte ham hjem til den institution, hvor han opholder sig, og undersøger nu i forhold til de øvrige anmeldelser, om den 19-årige reelt kan mistænkes for at være manden bag den utryghedsskabende adfærd over for kvinder i Ølby-området.

Narkobilist uden kørekort skyldte skylden på familiemedlem – Malthesminde, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.16 standsede politiet en personbil, som blev ført af en mand, der kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Manden blev derfor anholdt og efterfølgende fundet i besiddelse af en joint, hvilket medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Manden havde oplyst sin identitet til politiet, da han blev anholdt, men da han trods fremvisning af identitetsdokumenter uden foto ikke kunne svare korrekt på efterfølgende kontrolspørgsmål, mistænkte politiet ham for at udgive sig for en anden.

 

Politiet fik sluttelig klarlagt, at den anholdte var en 39-årig mand fra Holbæk, som havde udgivet sig for at være et familiemedlem for at slippe for konsekvenserne af sigtelserne mod ham. Den 39-årige fik derfor yderligere en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet, ligesom han også blev sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi en uskyldige risikerede at blive dømt for noget, som vedkommende ikke havde gjort.

 

Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til de mange sigtelser.

Drenge med våben – Tjurgården, Greve

Kl. 16.12 fik politiet en anmeldelse om, at to unge mænd under ophold i Tjurgården var ved at klæde om til militærtøj, og at de tillige var i besiddelse af noget, der i tusmørket kunne minde om skydevåben.

 

Politiet kørte til området med flere patruljer, der under fornøden sikkerhed fik pågrebet de to unge mænd i militærtøj og med våben. Der var tale om to 13-årige drenge fra Greve, som iklædt militærlignende tøj var i besiddelse af to legetøjspistoler. Deres forældre ankom til stedet og fik forklaret det uhensigtsmæssige i deres adfærd som årsag til politiets tilstedeværelse i området. Drengene kunne ikke sigtes for noget, men politiet valgte også at underrette de sociale myndigheder om deres adfærd i området.

Indbrudstyve overrasket under indbrud i villa – Rosenlyparken, Greve

Kl. 21.10 fik politiet en anmeldelse fra et par, som netop var kommet hjem til deres bopæl, hvor to fremmede mænd var blevet overrasket under et indbrud på stedet.

 

Politiet kørte til området for at lede efter de to mænd, der var flygtet fra stedet, idet de havde truet parret til at lade dem gå. Indbrudstyvene havde dog nået at stjæle nogle smykker, efter at de havde skaffet sig adgang til stedet ved at bryde et vindue op.
De flygtende indbrudstyve var iført sorte jakker og løb i retning mod et nærliggende supermarked. Politiet fandt ikke umiddelbart de to mænd, men undersøgte villaen for spor, der måske kan være med til at identificere de to.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd flygte fra stedet omkring anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fald fra altan – Algade, Roskilde

Kl. 21.33 rykkede redningspersonale og politiet ud til en privat adresse i Algade, hvorfra en person var faldet ned fra en altan.
Det viste sig, at en 18-årig mand fra Roskilde var faldet ned fra en altan i 2. sals højde. Han var kommet til skade og blev hastigt bragt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet undersøgte omstændighederne og afhørte to andre tilstedeværende for at få afklaret, hvorvidt der kunne foreligge et strafbart forhold. Intet tydede dog herpå, men politiet har optaget rapport om sagen for at kunne dokumentere undersøgelserne efter ulykken.

Skubbet ud foran bilist – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.16 slog personer ved et diskotek alarm, idet en person var blevet påkørt på Jernbanegade.
Det viste sig, at en 20-årig mand fra Gadstrup var blevet påkørt af en bilist, der havde ramt hans hoved. Den 20-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for mindre alvorlige skader.

 

Politiet undersøgte omstændighederne nærmere og anvendte herunder optagelser fra de tryghedsskabende overvågningskameraer i Jernbanegade. Herved blev det klarlagt, at den 20-årige efter en samtale med en anden mand var blevet skubbet ud på kørebanen i så kort afstand foran en bilist, at bilisten ikke kunne undgå påkørsel af den 20-årige.

 

Den mand, der havde skubbet den 20-årige, blev identificeret som en 19-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at forvolde nærliggende fare for andre liv og førlighed. Den 19-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men kan vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Vold mod gæst – Vestergade, Holbæk

Kl. 01.49 rykkede politiet ud til et værtshus, hvor en gæst var blevet slået i ansigtet af en anden gæst på værtshuset.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Asnæs havde skader på næsen efter flere slag mod ansigtet, hvilket var sket inde på værtshuset. Den 19-årige var under ophold på stedet stødt sammen med en anden gæst, hvilket havde udviklet sig til lidt tumult.

 

Kort tid efter var en anden mand pludselig kommet hen til den 19-årige, som uden varsel blev slået i ansigtet flere gange med en knytnæve.
Voldsmanden blev via overvågning identificeret og senere anholdt under ophold på et andet værtshus i Holbæk. Der var tale om en 31-årige mand fra Skibby, som blev sigtet for vold mod den 19-årige. Efter afhøring til sagen løslod politiet den sigtede, der dog vil høre nærmere, når sagen skal afgøres, og som allerede har fået meddelt et forbud mod at komme på det pågældende værtshus de næste to år.

 

Lørdag – søndag:

 

Drenge satte ild til affald – Grevinge Stationsvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 12.11 anmeldte en borger, at to unge drenge havde sat ild til noget affald ved stationen og kastet med sten og flasker. Borgeren havde slukket ilden med en spand vand, da drengene forlod stedet. Politiet kom frem til stedet og kunne ved hjælp af borgerens observationer hurtigt lokalisere de to unge dreng på 13 og 14 år. Politiet foretog en adfærdsregulerende samtale med de to unge drenge, som blev sat til at rydde op på stedet, hvor de havde spredt affald. Da oprydningen var godkendt af politiet, kørte patruljen videre til andre opgaver.

Overtrædelse af miljøloven – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 16.40 anmeldte en borger, at der lugtede kraftigt af røg på Roskildevej. I en have var et bål, hvor der bl.a. blev afbrændt plasticflasker, plastfolie, pap og stearinlys. Politiet sigtede en 25-årig mand for overtrædelse af miljøloven. Manden vil høre nærmere i sagens på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 18.07 blev en 22-årig mand fra Kirke-Såby anholdt af politiet og sigtet for narkokørsel, da han kom kørende ad Gl. Ringstedvej i vestlig retning på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Patruljebilens narkometer gav positivt udslag for kokain, og manden måtte derfor følge med på sygehuset for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden vil få afgjort sagen, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Overtrædelse af indrejseforbud – Åsvej, Solrød Strand

Kl. 19.00 traf politiet en 34-årig polsk mand, på trods af, at han har indrejseforbud i Danmark frem til 2028. Manden var i besiddelse af en kniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med. Manden blev anholdt og blev fremstillet for en dommer søndag formiddag, hvor han, hvor han blev idømt 1 års fængsel og 6 års udvisning.

Bil i brand – Tværvej/Solrød Byvej, Solrød Strand

Kl. 22.53 indløb en anmeldelse om en bil i brand. Politi og brandvæsen kom frem til adressen, hvor en personbil var fuldt antændt, og der kom eksplosioner fra bilen. Brandvæsnet fik hurtigt ilden slukket, og branden havde heldigvis ikke spredt sig til andre personbiler eller bygninger. Politiet skal nu foretage en brandundersøgelse af bilen for at få kortlagt årsagen til branden, som mistænkes at være fyrværkeri i bilen.

Videoovervågning viste personer på hjemadressen – Lyndby Havnevej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 23.01 anmeldte en borger, at hun ved hjælp af videoovervågning på sin hjemadresse kunne se, at der var flere unger personer, der gik rundt i hendes have, ved hendes garage og indkørsel. Politiet kørte frem til adressen og fik kontakt til de unge mennesker, samtidig med at borgeren igen kontaktede politiet og oplyste, at hun havde identificeret en af personerne på videoovervågningen som værende hendes søn, og at alting derfor var i den skønneste orden. Politiet forlod herefter stedet.

Narkokørsel – Brogade, Køge

Kl. 00.11 passerede politiet en bil, som holdt i en parkeringsbås med motoren tændt og en mand siddende på førersædet. Manden bag rattet – en 39-årig mand fra Litauen bosiddende i Danmark - viste sig dog at være påvirket af narkotika og han blev sigtet for dette og var anholdt mens der blev udtaget en blodprøve. Derefter blev manden løsladt, og han kan forvente at høre mere fra poltiet, når sagen er afgjort.

Slingrende kørsel og parkeringsbesvær afslørede spritbilist – Bøgehegnet, Greve

Kl. 01.24 observerede en patrulje en personbil, som slingrede under kørsel på Bøgehegnet.
Køretøjet standsede umotiveret, og satte i gang igen, hvorefter det standsede igen. Da føreren af personbilen skulle bruge to forsøg på at køre bilen ind i en p-bås, kløede det for alvor i politinæsen. Politiet kunne da også kort tid efter fortælle manden bag rattet, hvad klokken var samt oplyse, at han var anholdt. Derefter gik turen til sygehuset, hvor den 27-årige mand fra Næstved fik udtaget en blodprøve. Manden er sigtet for spirituskørsel og får afgjort sagen, når blodprøven kommer politiet i hænde.

Beruset mand lavede ballade – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.46 anholdt politiet en 31-årig polsk mand, som havde fået en tår over tørsten og som lavede ballade og indbød nogle borgere på stedet til slagsmål, hvilket fik dem til at tilkalde ordensmagten. Manden blev taget med på politistationen og tilbragte resten af natten i detentionen, inden han blev løsladt til gaden søndag formiddag.


Søndag – mandag:

 

Potteplante kastet efter mand – Ringsted

Kl. 06.25 søndag morgen anmeldte en 25-årig mand fra Ringsted, at han netop var blevet ramt af en potteplante, som hans underbo havde kastet efter ham, da han passerede underboens vindue ude på gaden i Ringsted by.

Politiet fik kontakt til den 25-årige, der var blevet ramt på hoften af en mindre potteplante, som en 39-årig mand fra Ringsted havde kastet efter ham. Årsagen skulle formentlig findes i en strid om husordenen i den beboelsesejendom, hvor de begge bor.

Den 39-årige blev med baggrund i den 25-åriges anmeldelse kortvarigt anholdt og sigtet for vold, hvorefter han blev løsladt. Senere kan den 39-årige dog forvente at høre yderligere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 10.37 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Tune for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen.
Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tøj stjålet fra tøjbutik – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 16.18 fik politiet en henvendelse fra en vagtmand i outletcentret, idet tre udenlandske mænd var blevet tilbageholdt som mistænkte for tyveri af noget tøj fra en tøjbutik i outletcentret tidligere på dagen.

 

Politiet kørte til tøjbutikken, hvor tre mænd på 19, 33 og 41 år fra Rumænien blev truffet. Et par timer tidligere havde de alle tre været inde i en tøjbutik, hvis personale efterfølgende fandt prismærkater mv. efterladt i et prøverum, efter at mændene havde forladt butikken. Overvågningen afslørede imidlertid, at de kunne mistænkes for at have stjålet tre stykker tøj. Den ene af de tre mænd var ved tilbageholdelsen iført den ene af de tre stjålne beklædningsgenstande.

 

De tre mænd blev alle anholdt og sigtet for butikstyveri af tøjet til en samlet værdi af godt 1.900 kr., og ved visitationen blev den 19-årige fundet i besiddelse af en mindre kniv, som formodes brugt til at skære prismærkater mv. af det stjålne tøj. Den 19-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af knivloven, inden de alle tre fik afgjort deres sag med en bøde. Efter betaling af bøderne blev alle tre rumænere løsladt i løbet af aftenen.

Bekymring for mandlig bekendt – Tinvej, Benløse, Ringsted

Kl. 16.47 henvendte en bekendt til en 31-årig mand fra Tølløse sig til politiet med en bekymring for hans ve og vel. Den 31-årige var ked af det og befandt sig i et køretøj og kørte rundt i industriområdet i Benløse.

 

Politiet kørte til området og lykkedes med at få den 31-årige standset i sit køretøj på Tinvej, efter at han flere gange havde været ved at påkøre patruljebilerne, så der havde været farlige situationer. På grund af fortsatte trusler mod det tilstedeværende politipersonale valgte politiet at punktere dækkene på 31-åriges køretøj, så dette ikke kunne bruges længere til kørsel.

Til sidst lykkedes det politiet at få den ædru, 31-årige mand ud af bilen, hvorefter han blev sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven samt for at forvoldt nærliggende fare over politiet med baggrund i kørslen i Benløse-området. Bilen blev beslaglagt ud fra en formodning om, at hans kørsel kunne være omfattet af reglerne om vanvidskørsel.

 

Den 31-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt på et sygehus, hvor personalet tog sig af ham på grund af hans mentale tilstand i den nuværende livssituation. Senere vil han dog høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Brand i bil – Gyvelbakken, Kalundborg

Kl. 17.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en bilbrand på Gyvelbakken i Kalundborg. Det viste sig, at ejeren af en personbil mindre end 10 minutter før anmeldelsen netop havde parkeret bilen i en garage, hvorefter bilejeren opdagede røg fra bilen.
Brandvæsnet lykkedes med at begrænse branden til selve bilen, så der skete ikke nogen skade på den garage, hvor bilen holdt. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet foretog sig ud fra de oplyste omstændigheder ikke yderligere i sagen.

Grundlovsforhør – Færdselsuheld / spirituskørsel (vanvidskørsel) mv. – Stevnsvej, Strøby - Stevns

Kl. 19.28 og i minutterne derefter fik politiet et par anmeldelser om en bilist, der kørte usikkert ad Stevnsvej mod syd ved Strøby og herunder havde strejfet en anden bilist, inden kørslen fortsatte i sydlig retning med den ene anmelder bagefter.

 

Politiet kørte hurtigt til den sydlige del af Stevns ud fra de oplysninger, som den forfølgende anmelderen kunne give til politiet om bilistens kørsel. Kort før standsning af bilisten traf politiet med udrykningssignalerne tændt bilisten, som kørte over i den modsatte kørebanehalvdel, så føreren af patruljebilen måtte både bremse kraftigt op og lave en undvigemanøvre for at undgå at blive påkørt.

 

Kort efter lykkedes det politiet udramatisk at få standset den pågældende varebil på Bjælkerupvej og få kontakt til en kraftigt spirituspåvirket, 53-årig mand fra Polen, men med ophold i Danmark. En alkometertest blev gennemført og gav et udslag langt over to promille, hvorfor politiet sigtede den 53-årige for spirituskørsel, der efter al sandsynlighed ville være omfattet af reglerne om vanvidskørsel ud fra promillens størrelse.
Efter anholdelsen af den 53-årige med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han tillige gjort bekendt med, at den varebil, som havde været fører af, og som tilhørte et firma, ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation ud fra reglerne om vanvidskørsel. Varebilens havde mindre skader på bl.a. det venstre sidespejl.

 

Senere fik politiet ved Strøby kontakt til den anden anmelderen, som var passager i en personbil, som en 52-årig mand fra Hvidovre havde ført ad Stevnsvej mod nord. Føreren kunne oplyse, at en modkørende varebil havde foretaget en overhaling af flere køretøjer og derfor befandt i hans kørebanehalvdel. Han måtte derfor lave en undvigemanøvre ud i rabatten for at undgå frontalt sammenstød, men kunne ikke undgå at blive ramt af sidespejlet på den modkørende varebil. Varebilen fortsatte blot sin kørsel, mens en passager i den 52-åriges bil slog alarm til politiet.

 

Den 53-årige anholdte forblev i politiets varetægt efter afhøring til sagerne, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling, fordi den 53-årige ud over spirituskørsel med høj promille også kan mistænkes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at bringe andre i livsfare ud fra kørslen, hvor både den 53-årige bilist og patruljebilen måtte undvige for at undgå frontale sammenstød.

Spirituskørsel – Svallerup Landevej, Kalundborg

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, at føreren af en personbil af ukendte årsager var kørt over i den modsatte kørebanehalvdel, så anmelderen måtte undvige. Anmelderen var fulgt efter bilisten og fået standset personbilen på Svallerup Landevej.
Her fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 60-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for spirituskørsel og anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Truende passager i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.57 bad DSB om hjælp fra politiet til at håndtere en mandlig passager, som stadig befandt sig i et tog på Roskilde station. Han havde været lidt truende over for andre passagerer.

 

Politiet fik efterfølgende kontakt til en spirituspåvirket, 39-årig mand uden fast bopæl, som politiet flere gange tidligere havde bortvist fra enten tog eller stationsområder på grund af uhensigtsmæssig adfærd.

 

Denne gang blev den 39-årige også taget ud af toget og ud fra omstændighederne frihedsberøvet med henblik på afrusning i politiets detention. Her blev han anbragt efter et lægetilsyn og kan forvente at blive løsladt mandag morgen uden sigtelse for noget efter sin adfærd i toget.

Narkobilist overfaldt politiet – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 03.20 standsede politiet en personbil, som en 22-årig mand fra Kalundborg førte ad Slagelse Landevej i sydlig retning. Den 22-årige kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, idet en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis.

 

Den 22-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt, men overfaldt efterfølgende politipersonalet, som blev bidt og spyttet på, ligesom han forsøgte at nikke skaller. Politiet måtte derfor bruge peberspray til at pacificere ham, så han efterfølgende kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Sigtelserne mod den 22-årige blev også udvidet til at omfatte mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod politiet, inden han mandag formiddag vil blive løsladt. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagernes afgørelse.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 05.28 rykkede to ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld på Sydmotorvejen i det nordgående spor, hvor to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 53-årig mand fra Næstved for sent havde opdaget, at trafikken foran ham var standset på grund af kødannelse. Det resulterede i påkørsel af en 51-årig mand fra Næstved, som kørte i overhalingssporet på motorvejen.

 

Ingen af parterne var kommet til skade, og uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil bugseringskøretøj kunne få flyttet de implicerede biler.

 

Sammenstødet medførte yderligere trafikophobning flere kilometer bagud, inden redningsindsatsen var afsluttet kl. ca. 06.30. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi